Ništa od leta Pula - Beograd

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

JAT Airways ove sezone ne planira direktan let izmedu Beograda i Pule. Ovaj je odgovor stigao u srijedu iz srpske aviokompanije unatoc tome što su iz pulske zracne luke prethodno u nekoliko navrata najavili da ce i ovog ljeta, vec trecu sezonu zaredom, krenuti direktni letovi prema Beogradu.

- Usprkos dobrim iskustvima koja smo imali protekle godine, nedovoljan broj aviona JAT-ove flote bio je odlucujuci za ovakvu odluku, odgovorio je Vladan Radosavljevic, savjetnik za marketing i medije JAT Airwaysa.

Umjesto s Pulom, JAT je još u travnju uspostavio sezonsku liniju s Portorožom, kamo leti dva puta tjedno – cetvrtkom i nedjeljom. Na upit zašto je Portorož izabran prije Pule, usprkos tome što je slovenska zracna luka znatno slabije opremljena od pulske, u JAT-u odgovaraju da su presudna bila dva razloga.

- Aerodrom u Portorožu bio je mnogo aktivniji tijekom pripremnog perioda te su dali povoljnije uvjete za letove. Svjesni smo da više turista iz Srbije dolazi u Pulu i Porec nego u Portorož, ali uvjeti aerodroma i suradnja s turistickom organizacijom Portoroža bili su bolji. Nadalje, ove godine je ukinuta šengenska viza pa poslije 20 godina Srbi mogu lakše ulaziti u Sloveniju, istaknuo je Radosavljevic.

Dodaje da JAT planira proširenje svoje flote i nabavku novih aviona te da se nadaju da ce se brzo steci uvjeti za obnavljanje redovne linije izmedu Beograda i Pule.

- Još uvijek nismo dobili nikakvu službenu obavijest od JAT-a, ali se nadamo da ce veza s Beogradom profunkcionirati, a to ne mora biti nužno JAT. U pregovorima smo i s nekim drugim avioprijevoznicima i vjerujem da cemo uskoro uspostaviti redovne charter letove jer interes je ogroman, kazao je direktor Zracne luke Pula Bruno Rogovic. (M. JERIN)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter