Nissan Note postavlja nove standarde


Slijedeći revolucionarne Nissanove modele Qashqai i Juke, novi Note postavio je standarde za napredne, relevantne tehnologije u pristupačnom malom automobilu. On je sada istinski pripadnik B segmenta koji će, kako tvrde u Nissanu, posve promijeniti očekivanja kupaca jer iskorištava inovativni pristup dizajnu i konstrukciji, a temelji se na prednostima i vrijednostima svojeg prethodnika.

Konstrukcija i razvoj obavljeni su u Nissanovim europskim tehničkim centrima (NTCE) u Velikoj Britaniji i Španjolskoj, proizvodnja se priprema u tvornici Nissan Manufacturing UK (NMUK) u Sunderlandu, a sve to znači da je novi Note dizajniran da savršeno ispuni želje današnjih kupaca gradskih automobila.

Novi Note prvi je automobil u B segmentu s Around View Monitorom (AVM) − Nissanovim hvaljenim sustavom koji s nekoliko kamera nudi ptičji pogled na okolinu vozila pa tako olakšava i parkiranje. Usto, novi Note ima ugrađenu najnoviju inačicu navigacijskog sustava Nissan Connect, sa svim povezanim uslugama.

Inovativni dizajn i konstrukcija znače da sve te tehnologije mogu biti isporučene u pristupačnom paketu, usklađene s paletom vrlo učinkovitih motora. Kombinacija lake platforme, karoserije s malim aerodinamičkim otporom te naprednim motorima i mjenjačima znači da će se novi Note svidjeti svim kupcima.

Troškovi održavanja također će biti niski, jer će sve inačice novog Notea serijski biti opremljene sustavom stop/start, pa će emisija CO2 iznositi samo 95 g/km. Toj učinkovitosti odgovaraju dobre performanse naprednih benzinskih i dizelskih motora, a sve to znači sigurnu i uzbudljivu voznu dinamiku, posebice namijenjenu europskim cestama. (K. T.)


Podijeli: Facebook Twiter