Nismo glasali o bolnici jer Vlada nije preuzela nikakvu obvezu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Vijecnici Ladonje na posljednjoj sjednici Županijske skupštine nisu sudjelovali u glasanju o sporazumu o gradnji pulske bolnice, iako im je dano samo pet minuta da ga procitaju, jer Vlada Republike Hrvatske njime nije preuzela nikakvu obvezu, niti je odredila vrijeme kada ce je preuzeti", stoji u priopcenju Ladonje od ponedjeljka kao odgovor na prozivke clanova predsjedništva pulskoga IDS-a.

Podsjetimo, celnici pulskog IDS-a prozvali su vijecnike Ladonje da se "nisu udostojali uopce ocitovati o tom projektu, kao da je bolesnim osobama bitno tko je potpisao ugovor" te da bolesne osobe "trebaju pomoc i adekvatno lijecenje, a ne politicari koji stoje iza projekata".

U priopcenju Ladonje piše nadalje da Vlada sporazumom nije preuzela nikakve obveze, a kamoli rokove za preuzimanje obveza, dok je uvjet za raspisivanje natjecaja "prethodna suglasnost Vlade, premda nije navedeno kada ce je ona dati".

"Vijecnici Ladonje nisu sudjelovali u glasanju zato što je župan potpisao sporazum bez suglasnosti Skupštine, a stavljen na njezin dnevni red uz mogucnost da ga se procita i o njemu zauzme stajalište u samo pet minuta", kaže se u priopcenju. Dodaje se da se Ladonja uvijek zauzimala za povecanje zdravstvenog standarda istarskih gradana.

"Smatramo da je svaki korak u poboljšanju kvalitete zdravstvenih usluga hvalevrijedan", porucili su iz Ladonje, isticuci da su upravo oni nekoliko puta upozoravali na neorganiziranost i neracionalnost u pulskoj bolnici te da su o toj temi u Županijskoj skupštini zatražili raspravu koju "vladajuci još nisu organizirali".

"Pitanje zdravstva i kvalitete zdravstvenih usluga za gradane Istre jest pitanje koje bi trebalo biti izvan stranackih nadmetanja i korištenja za predizborne svrhe. Izražavamo žaljenje što se IDS koristi tom temom za stvaranje razdora medu istarskim gradanima", kaže se na kraju priopcenja.


Podijeli: Facebook Twiter