Nishikori ukrotio Ivu Karlovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uspješan tjedan hrvatskog tenisa nije dobio šlag na tortu, poslije Marina Čilića u Rotterdamu, poraz u finalu doživio je i Ivo Karlović. Zagrepčanina je u finalu ATP-a u Memphisu svladao Japanac Kei Nishikori, prvi nositelj, koji je poslije 90 minuta igre slavio sa 6:4, 7:6 (0) i obranio naslov.

Nishikori je izdržao pravu baražnu vatru, Karlović je ispalio 20 aseva, čekajući svoju šansu zvanu - Karlovićev drugi servis. Najviši tenisač ubacio je čak 76 posto prvog servisa, ali s drugim je dobio samo šest od 18 odigranih poena (33 posto). Nishikori je izborio čak devet "break" lopti, iskoristio je jednu, u trećem gemu, koja mu je donijela prvi set. Bio je to jedini izgubljeni servis Karla Velikog cijelog tjedna... Finale Memphisa donijet će Karloviću skok za 24 mjesta, sad je 56. igrač svijeta, što mu je najviši plasman u posljednje dvije godine.

- Izgubio sam i s te strane nije dobro. Ali, kad podvučem crtu, bio je to sjajan tjedan. Nishikori je bio za nijansu bolji. Odlično je reternirao i strašno je brz. Može zabiti iz bilo kojeg dijela terena. To je njegova igra - kaže Ivo Karlović.

Španjolac David Ferrer osvojio je 21. turnir u karijeri, postavši prvi pobjednik Buenos Airesa triput zaredom. Ferrer je u finalu svladao Talijana Fabija Fogninija sa 6:4, 6:3, prekinuvši nisku od sedam poraza u završnim utakmicama. Sad je Fognini na sedam poraza u nizu. Od Davida Ferrera. No, neće se žaliti, to mu je tek drugi poraz u 26 posljednjih susreta na zemlji. Prvi je doživio u finalu Umaga lani (Robredo)... (Z. HORVAT)


Podijeli: Facebook Twiter