Nisan ja stara, stara je nika Katarina sa Žminjštine

Teta Roža još uvijek čita novine (I. RADETIĆ)
Teta Roža još uvijek čita novine (I. RADETIĆ)

U selu Krmedu nedaleko Bala svoj 97. rođendan proslavila je mama, nona i pranona Roža Doblanović. Rođena je početkom prošlog stoljeća, 10. svibnja 1919. godine u selu Kurili u općini Kanfanar u obitelji Jašić. Danas, unatoč poodmakloj dobi još uvijek je vitalna, bistra i pokretna. Teta Roža Jašić svakodnevno s palicom prošeće po korti do vrta koji se nalazi blizu njezine kuće u kojoj živi sama već 45 godina, otkad joj je muž Marijo umro. Teta Roža ima sina Rina i kćer Nevenku koji žive u Puli, kćer Smiljanu u Rovinju, kćer Danicu u Trstu te kćer Mariju u Stradeli nedaleko Milana. Sva djeca imaju svoje familije pa danas Roža ima osam unuka i osam praunuka. Svakodnevno netko od njih skokne do Krmeda da je posjeti i pobrine se za nju.

- Dica moja ništa nije teško kad si zdrav i kad nešto želiš delati. Volite se i štimajte jedan drugega pa ćemo još malo proslaviti moj stoti rođendan, rekla je Roža dok je rezala rođendansku tortu i dodala. Nisan ja stara, stara je nika Katarina iz Žminjštine, jer sam pročitala da ima 107 lit i još se dobro drži, dovitljiva je nona Roža.

Treba napomenuti da još uvijek teta Roža pročita i lista Glas Istre kad joj ga donesu. Pored toga što slabo čuje rado gleda televiziju. Rado se raspriča o svemu ča je provala i često spomene da joj nije dosadno i neće nikamo iz Krmeda.

- Tu je mene moj Marijo dopelja i ja ću tu biti, tu je najlipše, kaže na kraju. (I. RADETIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter