"Nisam više sam" - glazba koja izvire iz duše

Davor Terzić (N. O. R.)
Davor Terzić (N. O. R.)

Preksinoć je u rovinjskom Multimedijalnom centru predstavljen četvrti solistički album rovinjskog kantautora Davora Terzića "Nisam više sam". Na CD-u se nalazi 12 skladbi nastalih od 2009. do 2015. godine, a nakladnik je najnovijeg Terzićevog albuma, kao i prethodna tri ("Dijelovi duše", "Put povratka" i "Svaki dan s Tobom"), Cro sacro etiketa koju je pokrenuo Hrvatski katolički radio u suradnji i pod okriljem Croatia Recordsa.

Pjesme s festivala

Slavko Nedić, urednik izdanja Cro sacro etikete, istaknuo je da se i u najnovijim Terzićevim pjesmama svaki vjernik može pronaći. Podsjetio je da su festivali duhovne glazbe jedna od motivacijskih snaga autora pa se na albumu nalaze i četiri pjesme s Uskrsfesta te po dvije s Krapina festa, Marija festa i Tonka festa. Na albumu su i dvije dosad neobjavljene skladbe - "Dar" i "Tko sam ja".

O Terziću kao duhovnom svjetioniku, odnosno osobi čija glazba izvire iz duše govorio je i njegov prijatelj, župnik župe bl. Alojzija Stepinca vlč. Krunoslav Pačalt iz Koprivnice, koji je rekao i da nije siguran tko je više učinio na duhovnom putu vjernika - on s oltara ili Davor svojim pjesmama.

- Album "Nisam više sam" otkriva Davorov životni put, koji nadahnjuje i moje korake prema Bogu. Ovaj album pruža meditativno duhovno iskustvo, protkano instrumentalnim doživljajem i riječima koje poput molitve odzvanjaju unutar notnog crtovlja, rekao je vlč. Pačalt.

Brojni suradnici

Autor se zahvalio suradnicima - snimatelju i producentu albuma Denisu Budimu iz Studija L.A. u Rovinju, aranžerima i producentima Kristijanu Terziću, Olji Dešić, Danijelu Damjanoviću, kao i brojnim glazbenicima i pjevačima zastupljenim na albumu, među kojima su Antonio Tkalec, Valentina Jurić, Vesna Terzić i Zbor mladih Sv. Eufemija.

Četiri desetljeća glazbene karijere

Davor Terzić se skoro puna četiri desetljeća profesionalno bavi glazbom, od pratećeg glazbenika i pjevača do kantautora i autora te voditelja zbora. Prvi je put svoj glazbeni talent predstavio na Festivalu mladih u Pazinu 1975., a prvi samostalni koncert održao dvije godine kasnije u Istarskom klubu u Zagrebu. U studiju HR-Radio Pule 1991. snima domoljubnu pjesmu "Sloboda", 2000. objavljuje album "Dijelove duše", a dvije godine kasnije nastupa na Uskrsfestu sa skladbom "Hvala" koja postaje jedna od najizvođenijih na HKR-u. Sklada mjuzikl "Svetoj Anđeli" u povodu 300. obljetnice dolaska uršulinki u Hrvatsku, a 2004. postaje voditelj zbora mladih u Župi sv. Eufemije u Rovinju. Slijedi i drugi samostalni album "Put povratka" i zlatno odličje na međunarodnom festivalu svirača usnih harmonika "Ah te orglice" u Sloveniji. Pjesmu "Mili grade" posvetio je rodnom Rovinju, a misu "In Te Domine speravi" bl. Alojzu Stepincu, a izvode ju Maja Tadić i Đani Stišaničev. Autor je i glazbeno-scenskog recitala "Svjetlo na putu života" posvećenog također Stepincu. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter