Nisam se nadao da cu dobiti cetiri Porina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na netom okoncanoj dodjeli hrvatskih diskografskih nagrada Porin uspješan je bio pulski violoncelist Stjepan Hauser, kojem je prošla godina zbilja bila godina za pamcenje, a zahvaljujuci projektima na kojima je radio osvojio je cetiri nagrade. Hauser nam je odgovorio iz Las Vegasa, gdje nastupa kao dio 2CELLOS na turneji s Eltonom Johnom.

"Hahaha, iskreno nisam se nadao da cu od pet nominacija dobiti cak cetiri Porina. Baš sam sretan i iznenaden, pogotovo zato što sam prvi put uopce bio nominiran za Porina", kaže nam Hauser.

"Ali, najsmješnije od svega i prava ironija", nastavlja on, "je ta da ga nisam dobio baš za onaj album za koji sam ga najviše htio! To je album koji sam snimio s Oliverom, koji meni jako puno znaci i na koji sam najviše ponosan, ali za koji nažalost nisu mogli naci prikladnu kategoriju, buduci da to nije pop album, gdje su ga svrstali, vec više kao neka komorna, intimna glazba, mogli bismo reci više kao šansona ili nešto slicno. Tako da je sasvim razumljivo da nije uopce ni pripadao onoj nominaciji, no morali su ga negdje utrpati. Nema veze, to i dalje ostaje moj najdraži album!"

No, Hauser kaže i da mu je jako drago i za druga dva albuma. "Album s Urbanom je skroz drukciji od svega što postoji i drago mi je da je to i struka prepoznala i nagradila. Album '2CELLOS' je prodan u jako puno primjeraka u cijelom svijetu, tako da je ovo dodatna potvrda, i sretni smo da nas i struka u Hrvatskoj podržava!", zakljucuje popularni pulski glazbenik. (M. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter