Nisam razocarana što odlazim iz Sabora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog zdravstvenih je razloga Zlatko Komadina dao ostavku na mjesto ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

No, narušeno zdravlje nije ga omelo da aktivira svoj saborski mandat i time iz Sabora istisne Adu Damjanac, nacelnicu Opcine Fažana, koja je, kao 12. na listi Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici, nakon što je Komadina odlucio postati ministar, a Ivan Jakovcic s iste liste ostati istarski župan, neocekivano ušla u Sabor.

Nešto više od tri mjeseca trajao je Vaš staž u Saboru. Jeste li razocarani što ste svoje mjesto morali prepustiti kolegi Zlatku Komadini?

- Ne, nisam razocarana. Malo mi je krivo, ali u Sabor sam ušla kao njegova zamjena. Buduci da se on sada vraca u saborske klupe, ja moram izaci.

Priznat cete da je bilo iznenadujuce vec to što ste se našli na listi Kukuriku koalicije u 8. izbornoj jedinici. Možete li to zahvaliti cinjenici da ste se cvrsto držali stava središnjice SDP-a o odbijanju konacnog ugovora za Brijuni rivijeru?

- Mislim da nije samo to. Smatram da je mojoj kandidaturi pridonio cjelokupan rad i angažman. Osim toga, na zadnjim lokalnim izborima je Fažana bila iznenadenje. Tu je bio jaki bastion IDS-ove vladavine i odjednom sam pobijedila ja, koja nisam bila poznata u politickim krugovima.

Navodno je na Vas, prije nego što je središnjica stranke javno iznijela svoj stav, vršen pritisak vodstva istarskog SDP-a da podržite ugovor. Je li to tocno i tko je vršio pritisak?

- Necu vam reci je li vršen pritisak. No, bilo je razgovora. Receno mi je da smislim pet pametnih recenica kojima cu opravdati zbog cega je SDP Fažane protiv Brijuni rivijere, na što sam se nasmijala. Naime, SDP Fažane nije bio protiv projekta, nego protiv štetnog ugovora. Time štitimo interese gradana. No, ne bih to nazvala pritiskom ili prijetnjama, vec "drugarskim" razgovorima i "poticajima".

Koji su dolazili iz vrha istarskog SDP-a?

- Od pojedinih clanova.

Visokopozicioniranih u istarskom SDP-u?

- Da.

Mislite da Opcina Fažana nece imati koristi od Brijuni rivijere?

- Imala sam razgovore s direktorom Brijuni rivijere Ratomirom Ivicicem, za kojeg tvrdim da je vrlo nekorektan prema Fažani. Tvrtka Brijuni rivijera je osnovana samo s jednim ciljem - da nade investitore i progura projekt. Nakon toga se trebala ugasiti. Prošle godine se, medutim, tvrtka doregistrirala za obavljanje djelatnosti ugostiteljstva i turizma.

Jedino podrucje u sklopu Brijuni rivijere s gospodarskom djelatnošcu koje je donosilo novac je fažanska Pineta. Zato je i baceno oko na to podrucje. (...) Mi jesmo za projekt razvoja, ali nismo za to da damo svoje nekretnine na 66 godina, a da ni treca generacija nakon mene nema nikakve koristi, ni lipe naknade od toga. Ma, ne može!

Kažete da je direktor Brijuni rivijere Ratomir Ivicic nekorektan. Zbog cega?

- Koliko god mu pokušavamo izaci u susret, imali smo nekoliko ekscesa. Naime, 31. prosinca Club Adriatic, koji je upravljao kampom, a imao je ugovor s Opcinom, trebao je obaviti primopredaju Pinete. Obavijestili su nas da na tu primopredaju nece doci, vec da sami preuzmemo naše nekretnine, što smo i ucinili mijenjajuci brave i cisteci kamp. No, svaki put kad nešto pokušavamo uciniti, Ivicic nam šalje policiju, zbog cega stalno moramo dokazivati vlasništvo nad nekretninama. To je smijurija.

Najtragicnije je što samo šest dana nakon što smo preuzeli naše nekretnine Ivicic, odnosno njegovi djelatnici provaljuju u njih i mijenjaju brave, objašnjavajuci da oni tamo imaju neki svoj inventar. Tocno, jer im ga je Club Adriatic prepustio, ali rekli smo im da do njega mogu doci u svakom trenutku. Kazali smo im i da cemo vidjeti hocemo li im ove sezone dati kamp u najam pod istim uvjetima kao i prijašnjem zakupcu.

Na kraju smo opet morali uci u posjed nekretnina mijenjajuci brave. Zato kažem da je Ivicic nekorektan. Jer pregovara sa mnom o ugovoru o najmu, a istovremeno drži figu u džepu dajuci nalog da se provali u naše nekretnine. Tvrtka Brijuni rivijera mora živjeti s opcinom ako misli raditi ovdje. (Razgovarao Bojan ŽIŽOVIC)

CIJELI RAZGOVOR PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter