Nisam protiv Uljanika, s njim planiram buduce poslove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošlog su se tjedna predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulic i glavni sindikalni povjerenik SIK-a u Uljaniku Rajko Kutlaca osvrnuli na izjave Danka Koncara objavljene prije dva i pol tjedna u Glasu Istre.

Kutlaca smatra da je nepoželjna izjava da bi buka iz Uljanika smetala turistima, a Bulic je izrazio žaljenje što nitko od relevantnih institucija u Puli i Županiji nije reagirao na Koncarovo izražavanje sumnje da ce brodogradilište Uljanik smetati gostima marine i hotela koje kani izgraditi na Svetoj Katarini i Monumentima u sklopu projekta "Brijuni rivijera".

Podsjecamo da je Koncar, odgovarajuci na pitanje novinara Glasa Istre kakav odmor mogu ocekivati jahtaši na podrucju Sv. Katarine i Monumenata, rekao da ce problem tih jahtaša biti industrijski pogon preko puta - Uljanik.

- Dok je Uljanik tu, ovdje ce netko doci prespavati, popraviti jahtu, ali ne boraviti. Pogotovo ne uz buku iz Uljanika. To nije odmor, ustvrdio je tada Koncar. Upitali smo ga je li tim odgovorom samo utvrdio nepobitno cinjenicno stanje ili možda poželio da Uljanika jednog dana tu više ne bude.

- Uljanik je važan i tu ce ostati zauvijek. Nikad nisam izjavio ni razmišljao da se on zatvori ili preseli, naglasio je Koncar. Podsjetio je da je u tom razgovoru za Glas Istre izjavio da misli dovesti u Istru proizvodnju stupova za vjetroelektrane na moru i pratece brodove te da bi Uljanik bio dobar partner, koji vec ima kvalificiranu radnu snagu i može odmah krenuti u taj posao. Dodao je da ako netko iz Uljanika, sindikata ili drugih institucija ne razumije njegove namjere ili izjave, mogao ga je nazvati i dobiti informaciju iz prve ruke te ne bi došlo do nepotrebnog nesporazuma.

Upitan je li poduzeo daljnje korake da tu proizvodnju dovede u Istru, odnosno u Uljanik ili drugi subjekt, odgovorio je da za sada nisu imali konkretnih razgovora s istarskim partnerima.

U zakljucku smo ga pitali hoce li dovesti u pitanje dobivenu koncesiju na Katarinu-Monumente svojim planom da sruši postojeci most i izgradi novi na drugoj lokaciji, što nije naveo u ponudi.

Odgovorio je da ce to biti definirano u Generalnom urbanistickom planu grada Pule, kojim ce se planirati i javni sadržaji koje Grad želi u toj zoni, a koje nije naveo u ponudi.

- Katarina-Monumenti su kulturno dobro te dio Pule i kao takvi ce ostati i nakon realizacije projekta. Sada trebamo zajedno s konzervatorima i Gradom naci zajednicki jezik, zakljucio je Koncar. (P. GREGOROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter