Nisam osjećao pritisak, samo čast

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ništa od poklona za Božić igračima Istre 1961 u vidu novog vlasnika koji će sanirati sve financijske probleme. Potvrdio nam je to i Darko Podnar, operativni direktor pulskog prvoligaša priznavši da se svaki dan javi neki novi interesent, ali nikako da netko od njih svoje zanimanje podigne na višu razinu. Vremena je sve manje, no nada umire posljednja i vođeni tom mišlju ne preostaje nam ništa drugo nego da se okrenemo sljedećem tjednu s čijim krajem istječe i rok za podnošenje službenih ponuda za otkup većinskog paketa dionica, koji je još uvijek u vlasništvu grupacije koju predstavlja Michael Glover.

U situaciji u kojoj je sigurno samo to da ništa nije sigurno, onih nekoliko "domaćih" igrača period neizvjesnosti i iščekivanja pokušavaju prebroditi radom, pa nam se tako aktualni kapetan "zeleno-žutih" Kenan Hadžić jučer prije podne javio nakon odrađene trkačke ture. Upravo je ta kapetanska traka u polusezoni promijenila popriličan broj vlasnika, jer ju je u prvom kolu nosio Goran Paracki, potom je njegovim odlaskom put Novog Zelanda ona završila oko ruke Matea Bertoše, a kad njega nije bilo na terenu nosio ju je Ivica Ivušić, da bi nakon što su i njih dvojica napustila "Drosinu", tri posljednja kola Hadžić predvodio suigrače prilikom izlaska na teren.

- Stvarno nas se dosta izredalo, svi su odlazili pa je na kraju došao red i na mene da oko ruke stavim kapetansku traku koja mi je bila samo još jedan dodatni motiv da na terenu dam sve od sebe. Znam da mnogi kažu da je kapetan uvijek pod malo većim pritiskom od ostalih igrača, naročito kad situacija u klubu nije idealna, ali ja ga nisam osjećao. Sve što sam osjećao bila je čast što mi je ta traka bila dodijeljena - rekao je, još malo zadihan, Kenan Hadžić. - Ipak sam ja profesionalac i bez obzira na cijelu ovu situaciju moram održavati kondiciju i ne smijem se zapustiti. Normalno je da moram biti spreman na sve te da razmišljam i o sebi i rezervnoj opciji u slučaju najcrnjeg scenarija, no vjerujem da se on neće dogoditi. Kući je ipak najljepše, a Istra 1961 je moj klub i najviše bih volio nastaviti braniti njene boje. Optimist sam te vjerujem da će se to i dogoditi, da će se pronaći neki izlaz nakon kojeg će klub nastaviti normalno funkcionirati te da ćemo se 7. ili 8. siječnja okupiti i krenuti s pripremama za drugi dio sezone. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter