Nisam mogla spavati jer će film biti prikazan na najvećem festivalu

(G. ČALIĆ ŠVERKO)
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

Najveselija konferencija za medije na pulskom festivalu bila je ona ekipe filma za djecu "Uzbuna na Zelenom vrhu" u režiji Čejen Černić, što je još jedan dio serijala o poznatom dječaku Koku, protagonistu knjige Ivana Kušana, čije su pustolovine oduševljavale generacije i generacije djece i mladih.

- Smatram se sretnicom što smo sada dobili sredstva za realizaciju ovoga filma, jer tako su upravo ova djeca koja su glumila u filmu dobila priliku da se pokažu i da glume. Da smo snimali film prije dvije godine, oni bi bili premali, a da smo snimali koju godinu kasnije, bila bi prevelika, a to je sjajna ekipa, zbilja divna, i sretna sam što sam radila s njima. Ne bih se usudila raditi film za djecu da nismo dobili sredstva, a roman Ivana Kušana je iznimno filmičan. Postojale su audicije za odabir djece, bilo ih je oko 700, i mislim da smo jako dobro odabrali. Na trenutke je bilo teško vratiti se u osamdesete, no zadovoljna sam radom na tom serijalu o Koku, kazala je Čejen Černić.

Marko Tocilj koji glumi Koka definirao je svog protagonista kao  lik koji sam sve rješava, koji je hrabar, neustrašiv, a ponekad i malo nepromišljen, a za sebe veli da bi volio biti poput Koka, no ipak u njegovom susjedstvu nema zločina. Do sada je glumio u ZKM-u i u reklami, a za kazališno iskustvo kaže da je teže nego filmsko, jer nema mjesta pogreškama, dok se u filmovima može puno puta probati, ponovno se vraćati scenama te iznova snimati.

Tin Gregorić glumi Božu te veli da se već okušao u kazalištu, a ovo mu je iskustvo bilo posebno, a ističe da bi volio biti poput Bože jer mu je lik bio vrlo simpatičan, kao i cjelokupno snimanje.

Jan Pentek kaže da su se svi sprijateljili tijekom snimanja te da su igrali karte u pauzama, ali i raspravljali o snimanju, rješavali nedoumice i probleme, a snimanje se odvijalo ljeti, odnosno tijekom školskih praznika tako da nisu izostajali s nastave, a prijatelji su bili jako ponosni na njega.

Sara Čolaković bila je toliko uzbuđena da noć prije festivalske projekcije nije mogla spavati te se probudila u tri sata po noći silno uzbuđena jer će film u kojem je glumila biti prikazan na najvažnijem i najvećem filmskom festivalu.

- Već sam se bavila glumom, idem u dramsku skupinu, no sada nam je voditeljica trudna i čekamo zamjenu, no jedva čekam da opet počnemo. Treba uvijek biti dobro uvježban. Nije bilo lako uskladiti snimanje sa školom i drugim aktivnostima, ali jako mi je drago da sam sve uspjela, kazala je u dahu simpatična i uzbuđena Sara koja će na jesen ići u treći razred osnovne škole.

Alex Rakoš već je glumio u "Zagrebačkim pričama" tako da mu je to drugi put da je u Areni, no za sebe veli da je sada zreliji i bolji.

Lucija Philips ističe da joj je to bilo lijepo iskustvo, poticajno i zanimljivo.

Dijana Vidušin, za koju su rekli da izgleda kao starija sestra tim junacima, a glumi im mamu, navodi da je na setu bila izvrsna interakcija te da se nada da će ovi mladi, talentirani glumci, imati mogućnost da glume još u raznim drugim predstavama. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter