Nisam korigirao ugovor da bih otišao nakon devet kola

OSTAJE NA KLUPI - Igor Pamić (M. MIJOŠEK)
OSTAJE NA KLUPI - Igor Pamić (M. MIJOŠEK)

Na "Drosini" ništa novo, barem što se tiče ogleda Istre 1961 i Rijeke. Petu uzastopnu domaću utakmicu "zeleno-žuti" nisu uspjeli zatresti riječku mrežu te im slaba utjeha može biti činjenica da su u tih 450 minuta primili samo četiri pogotka, kad su ih "bijeli" rasporedili najracionalnije što su mogli i upisali četiri pobjede uz samo jedan remi. Posljednji čin ovog neuspješnog serijala stigao je u nedjelju i u njemu su se Puljani pokazali u najsterilnijem izdanju u posljednje dvije godine tijekom kojeg su uputili samo jedan udarac prema gostujućem golu, onaj Heisterov glavom u 78. minuti koji nije išao u okvir.

- Pokazali smo na ovoj utakmici da još uvijek nismo spremni odgovoriti tako čvrstoj, kvalitetnoj i taktički vrhunskoj momčadi kao što je Rijeka, usprkos činjenici da smo imali veći posjed lopte, 57 naspram 43 posto - priznao je Igor Pamić, trener Istre 1961. - No, stojim i iza toga da nas je rani gol poljuljao i odrezao noge mojim igračima. Mi smo igrali na jedinu kartu na koju smo mogli, da Rijeka traži put prema našem golu i da nam se tako otvore linije kako bismo iskoristili Bouhnu, Kasalicu i Heistera na širem prostoru. Međutim, vrlo ranim pogotkom oni su te prostore suzili, a mi nismo imali ni snage ni moći ni kreacije da kroz vezni red to nadvladamo. Jednostavno, kvalitetan protivnik nije nam više dozvoljavao ni blizu da priđemo i Rijeka je zasluženo pobijedila, tu uopće nema zbora.

Četvrti je put u ovoj sezoni Istra 1961 došla u rezultatski zaostatak i upisala treći poraz. "Zeleno-žuti" su se iz minusa uspjeli vratiti jedino protiv Zagreba, najslabije momčadi lige, dok im protiv Lokomotive, Splita i Rijeke to nije pošlo za nogom.

- Ako mi je nešto krivo, to je činjenica da smo primili gol precrtan iz Splita. Visoki pritisak protivnika, ispucana lopta iz gol-auta na njihovog napadača, dva karambola i praktički su nam se ušetali u mrežu, a potom nije bilo povratka - istaknuo je Pamić. - Rijeka pet zadnjih prvenstvenih utakmica nije dobila gol i u nedjelju ste mogli vidjeti zašto. Ništa nije slučajno, oni su bili strahovito čvrsti, stabilni i ratoborni te su stalno stajali u svojim koridorima, a mi nismo uspijevali ništa jer taktička i tehnička izvedba mojih igrača nije bila dobra, a usto nismo imali čovjeka koji može proći jedan na jedan i poremetiti njihove linije. Jednostavno, Rijeka je u ovom trenutku bolja momčad od nas i to treba priznati. Ja to prihvaćam premda sam prije utakmice sanjao pobjedu, ali očigledno je da ćemo na nju morati još malo sačekati. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter