Niš: Ubio bolesnu kćer i sebe?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stojan Đurić (60), koji je s tri hica iz pištolja ubio bolesnu kćer Sanju (35) u utorak poslijepodne u stanu u Nišu, najvjerojatnije je presudio i sebi. To se zaključuje iz njegova oproštajnog pisma u kojem je napisao da više nije mogao gledati kćerine patnje. On je pobjegao s mjesta zločina, a policija je u potrazi za njim.

Kćerino izrešetano tijelo pronašla je njezina majka koja se u vrijeme ubojstva nalazila u susjedstvu. Otac je Sanju ubio s tri metka iz pištolja 7,65 milimetara, a pucao joj je u prsa kroz jastuk. Sanja je od treće godine zbog bolesti imala smetnje u razvoju i nije izlazila iz kuće.

Ubojstvo je šokiralo susjede koji pretpostavljaju da ju je ubio jer je nedavno ostao bez posla pa se više nije mogao o njoj adekvatno brinuti.

- Nemojte pisati laži, on nije ubojica. Nije ubio naše dijete već joj je skratio muke. Nisu u pitanju samo novci nego i bolest. Vi ne znate kako je živjeti s bolesnim djetetom. Zašto nas nitko nije pitao kako je nama. On je dobar čovjek, ali mu se srušio svijet, rekla je majka Jadranka u dubokoj boli za preminulom kćeri, ali i s riječima opravdanja za suprugov strašni čin.

Odbjegli Stojan lociran je u blizini Mercatora, ali i vrlo posjećenog parka Sveti Sava. Intenzivno se pretražuje i priobalje Nišave, no za sada potraga nije dala pozitivan ishod. (Š. BRNČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter