Nintendo predstavio svestranu igracu konzolu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pet vrlo uspješnih godina, Wii ce dobiti nasljednika. Imat ce zaslon osjetljiv na dodir i podržavati HD grafiku. Nintendo je napokon objavio više pojedinosti o svom dugoocekivanom igracem sustavu Wii U.

Nova ce konzola prvi put podržavat ce visokorazlucivu grafiku i imati kontroler na zaslonu osjetljivom na dodir dijagonale 6,2 inca (15,7 centimetara).

Osim za igru, kontroler ce biti moguce koristiti kao TV, ali i za videopozive. Istovremeno ce se moci na njemu igrati i gledati televizijski program. Može vrtjeti video standardne rezolucije.

Usto, doci ce s ugradenim senzorima pokreta, žiroskop i brzinomjer. Moci ce raditi zajedno sa sadašnjim kontrolerima. Ipak, funkcionirat ce jedino ako je bežicno povezan s konzolom Wii U.

Konzola, nešto manja od iPada, predstavljena je tijekom izložbe E3 u Los Angelesu. Visoka je cetiri i pol, široka 17,2 i dugacka 26,6 centimetara. Pogoni je višejezgreni IBM-ov procesor.

Može koristiti SD memorijske kartice i vanjske cvrste diskove. Na raspolaganju ce vam biti cetiri USB ulaza.

Od ostale opreme izdvajamo izlaz 1080p HDMI i ugradenu memoriju koja može biti nadogradena uz pomoc USB tehnologije.

Cijena zasad nije objavljena, no zna se da bi se Wii U na tržištu trebao pojaviti za desetak mjeseci, izmedu travnja i prosinca iduce godine.


Podijeli: Facebook Twiter