Nino najaktivniji RH zastupnik u EU parlamentu

Boris Miletić i Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Boris Miletić i Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

Rad u ovoj godini te smjernice za dalje bile su glavne teme današnje konferencije za novinare zastupnika u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića i predsjednika IDS-a Borisa Miletića. Jakovčić je naglasio kako je u svom dosadašnjem radu u Europskom parlamentu nastojao opravdati povjerenje građana i promicati interese Istre.

- Godina na izmaku bila je od posebnog značaja za mene. Velika mi je čast što sam postao izvjestitelj Jadransko-jonske strategije i na taj način mogu doprinijeti razvoju ne samo naše regije, već i puno šire. Zajedno s timom i mnogobrojnim suradnicima ću do lipnja iduće godine sastaviti konkretan dokument strategije. U narednoj godini nastavit ću s radom za interese naše Istre, posebice kad je u pitanju zaštita naših autohtonih proizvoda, poput terana. Moj rad ne bi bio moguć bez stranke i suradnika. Predsjednik IDS-a Boris Miletić se također osvrnuo na 2014. istaknuvši kako je bila zaista značajna za IDS. Kazao je da u 2014. IDS postao europarlamentarna stranka, čiji je rad u Europskom parlamentu cijenjen i prepoznat.

- Prema službenim statistikama Europskog parlamenta Ivan Jakovčić je najaktivniji hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, a od svih zastupnika, odnosno njih 751, nalazi se na vrlo visokom 11. mjestu. Građanima smo poručili da će upravo Ivan Jakovčić biti naš glas u Europi i to je danas činjenica. Ovi podaci nedvojbeno govore da nismo pogriješili kad smo građanima rekli da je Nino prava osoba za Europu. Jakovčić je Europu "doveo" u Istru, a danas naši građani imaju na raspolaganju ured zastupnika u Puli, koji ubrzo postaje referentna točka za sve što se tiče EU i mogućnosti koja ona pruža. Ovaj ured za nas predstavlja veliko zadovoljstvo i ima poseban značaj, ne samo za sve građane Pule i Istre, ali i za poduzetnike te javnu upravu koja će imaju izravni pristup mogućnostima korištenja sredstava EU fondova, kazao je Miletić. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter