Nino Andrejević pobjednik buzetskog kronometra

Neuhvatljivi Andrejević u Zastavi 750
Neuhvatljivi Andrejević u Zastavi 750

Lupoglavski automobilist Nino Andrejević (AK Opatija) pobjednik je utrke auto i karting lige zapad u kronometar vožnjama "Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar" koja se tradicionalno održava u Svetom Ivanu pored Buzeta u konkurenciji pedesetak vozača iz Istarske i Primorsko-goranske županije.

Andrejević je sa zastavom 750 bio najbrži u prve dvije utrke jučerašnjeg programa, dok je u trećoj zauzeo drugo mjesto, što mu je bilo dovoljno za ukupno slavlje na buzetskoj stazi s vremenom od četiri minute i 16 stotinki. Drugo mjesto pripalo je Bojanu Juraniću (AK Petar Klepac) sa renaultom 5, a treći je bio Marko Gebauer (AK Opatija), koji je za pobjednikom zaostao 1,6 sekundi.

Od istarskih natjecatelja, uz Andrejevića, najviše je uspjeha imao Sanjin Prodan (AK Buzet Autosport), zauzevši četvrto mjesto "generalke" s vremenom 4.08,304, ispred Marina Milokanovića (Skok Racing) te Sandija Jugovca (Istra Racing team), koji je na kraju bio šesti. Pazinski Istra Racing team slavio je u konkurenciji klubova, ispred domaćina Buzet Autosporta te trećeplasirane Opatije. Odličnu prvu vožnju odvozio je Marin Nežić (Buzet Autosport), koji je međutim zbog kvara na automobilu nije uspio završiti natjecanje. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila veteranka Ljiljana Kamenar, koja je zauzela 35. mjesto ukupnog poretka.

Buzetska utrka bila je drugo ovogodišnje natjecanje u regionalnom kalendaru kronometar vožnji, a nakon dva natjecanja pobjedom u Buzetu Andrejević je preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku, zajedno s Ivanom Pavlovićem (AK Rijeka). (S.ŽULIĆ)
 


Podijeli: Facebook Twiter