Ninčević: Vrijeme je za osvetu Tricolorima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Visoka hrvatska pobjeda u osnini finala uvjetovala je dobro raspoloženje u momčadi i u stručnom vodstvu, napetost je splasnula. Vidjelo se to i na izborniku Slavku Goluži, koji, zadovoljan onim što je pružila njegov a momčad, nije krio osmijeh poslije 60 minuta nadmetanja s Bjelorusijom. Bio je naročito zadovoljan onim što je pruženo u prvih trideset minuta osmine finala, kada je zapravo i izboreno četvrtfinale. Ostatak je bio obavljanje formalnosti uz dobrodošlu priliku stavljanja u igru mladih te odmaranja igrača za četvrtfinalni sudar s Francuskom u srijedu. Izbornik je uz zadovoljstvo igrom i rezultatom protiv Bjelorusije emitirao i optimizam za četvrtfinale sa veliki m suparnikom i tradicionalnim hrvatskim rivalima.

- Bilo je jako dobro, međutim mi nikada nismo zadovoljni - rekao je Slavko Goluža uz smiješak koji je sve govorio o njegovom mišljenju u vezi nastupa s Bjelorusijom. - Nije bilo jednostavno. Značenje utakmice je drukčije. Svakako da su misli, htjeli mi to ili ne, išle prema Francuskoj. Znali smo da smo kvalitetnija ekipa od Bjelorusije. Ispunilo se sve ono što sam zamislio. Pobijedili smo, a odmorio sam igrače.

Ivan Ninčević je ekspresno došao iz Berlina mijenjajući ozlijeđenog Manuela Štrleka, nije se uopće osjetilo da je tek došao, odmah se prilagodio i dao pet golova Bjelorusima.

- Mislim da je bilo super. Ostvarili smo ono što smo se bili dogovorili prije utakmice, a to je da pobijedimo i da se pritom nitko ne ozlijedi - rekao je o svemu Ninčević i okrenuo se velikom meču s Francuskom  u četvrtfinalu. - Svih respektiram, ali se ne bojim nikoga. Tako je i s ovom utakmicom. Respektiramo Francuze, ali ih se uopće ne bojimo.  Vrijeme je da im naplatimo sve što su nam napravili u posljednje vrijeme. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter