Nina Badrić: Volim direktnu komunikaciju s publikom

Nina Badrić (Igor ŠOBAN)
Nina Badrić (Igor ŠOBAN)

U Pulu se nakon dugo vremena vraća Nina Badrić, a povod je tradicionalni humanitarni koncert "Božić u INK-u" koji će se u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održati u ponedjeljak, 14. prosinca, u 20 sati. S Ninom Badrić će kao gošće nastupiti sestre Ivana i Marija Husar.

Nina Badrić, čija samostalna karijera traje od sredine devedesetih, poznata je po hitovima kao što su "Ja za ljubav neću moliti", "Takvi kao ti", "Nek ti bude kao meni" i drugima a nedavno je objavila i novu pjesmu "Cipele". U Pulu dolazi nakon rasprodanih koncerata u zagrebačkoj dvorani Lisinski koji su pokazali da je ova pjevačica snažnog glasa i dalje omiljena kod publike.

- Za početak, što pripremate za pulski koncert?

- Neopisivo se radujem koncertu u Puli. Ne znam zašto je prošlo toliko dugo od mog posljednjeg koncerta u Istri koju jako volim i u kojoj često privatno boravim. Ovo je za mene veliko uzbuđenje jer ću napokon zapjevati pred istarskom publikom u prekrasnom kazališnom ambijentu.

- Kada ste zadnji put bili u Puli na samostalnom koncertu? Čini mi se da vas dugo nije bilo, a nastupili ste kao gošća na Massimovom koncertu u Areni?

- Bez obzira što imam milosrdnu karijeru koja traje dugo, Istra i ja smo se nekako zaobilazile zadnjih par godina na moju veliku žalost. Često sam imala divne koncerte u Opatiji, Rovinju, Puli… No zadnjih par godina mimoišli smo se. Ne znam zašto je tome tako, možda su trenutno prevladale neke druge vrste glazbe, ali evo me. Tu sam opet i presretna sam što ću se ponovo susresti s pulskom publikom.

- Kako se pripremate za koncerte, ima li nervoze ili je nervozu odavno zamijenilo samopouzdanje i već uhodana organizacija?

- Nakon 20 godina karijere svaki koncert je uhodana priča ispred koje idu pripreme, probe i put. No, niti jedan koncert za mene još uvijek nije puko odrađivanje. Nastupam u različitim prostorima koji zahtijevaju i različitu postavu glazbenika i pripremu. Ovoga puta smo u kazalištu koje je možda najzahtjevnija forma od svih no ja je najviše volim. Volim direktnu i blisku komunikaciju s publikom. (Mladen RADIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter