Nina Badric odlazi na Eurosong

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nina Badric predstavljat ce Hrvatsku na Eurosongu 2012. godine. Ove godine za 20. rodendan Dore, HRT se odlucio na direktni poziv jednome izvodacu da sa svojim autorskim timom ponudi pjesmu za Eurosong 2012.u glavnome gradu Azerbajdžana, Bakuu.

Koncept Dore i sam izbor izvodaca podržan je i od Instituta hrvatske glazbene industrije i glazbenih udruga. Dora ce se održati pocetkom ožujka.

Programski koncept predvida dvije veceri. U prvoj cemo se prisjetiti svih pobjednica Dore unazad 19 godina i dati gledateljima da glasuju za svoju naj Doru, a u drugoj slijedi poseban show sa Ninom gdje ce se gledateljstvu prvi puta predstaviti pjesmu koja ce predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Kriterij je bio ne ici na izvodace koji su vec pobijedili na Dori i koji su bili na Eurosongu, vec odabrati urbani glazbeni stil, jakog izvodaca, kvalitetan i snažan vokal u izvedbi i interpretaciji.

Ninina biografija sama za sebe govori zašto je u sam vrh izbora upravo došla ona.

"Želja nam je za vratiti se u Opatiju i u tradicionalnom ozracju proslaviti 20. rodendan najveceg glazbenog dogadaja u godini", izjavila je urednica Zabavnog programa HTV-a Elizabeth Homsi.


Podijeli: Facebook Twiter