Nina Badric nije ušla u finale Eurosonga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska ni ove godine nece imati svog predstavnika u finalu Eurosonga. Na sinocnjoj, drugoj polufinalnoj veceri u azerbajdžanskoj prijestolnici naša je pjevacica Nina Badric nastupila deseta, a njezina pjesma "Nebo" nije uspjela uci u sutrašnju veliku završnicu.

Više srece imao je srbijanski predstavnik Željko Joksimovic kao i predstavnica Bosne i Hercegovine Maya Sar te makedonska pjevacica Kaliopi. Medu finaliste ušli su i Donny Montell iz Litve, Gaitana iz Ukrajine, Loreen iz Švedske, Tooji iz Norveške, Ott Lepland iz Estonije, Kurt Calleja s Malte i Can Bonomo iz Turske.

Ulazak u finale nije izborila 16-godišnja slovenska pjevacica Eva Boto, kao ni njezina portugalska kolegica Filipa Sousa za ciju je pjesmu glazbu napisao naš Andrej Babic, a aranžman Aleksandar Valencic.

Uz izvodace koji su izborili ulazak u veliku završnicu u dvjema polufinalnim vecerima, za titulu pobjednika Izbora za pjesmu Europe 2012. borit ce se i predstavnici šest zemalja koje izravno ulaze u finale. Zemlju domacina Azerbajdžan predstavljat ce Sabina Babayeva, iz Velike Britanije u Kristalnu dvoranu u Bakuu stiže Engelbert Humperdinck, dok ce predstavnica Francuske biti pjevacica Anggun. Nina Zilli predstavljat ce Italiju, boje Njemacke branit ce Roman Lob, a Španjolske Pastora Soler, kojoj su u domovini savjetovali neka ucini sve da ne pobijedi jer zemlja, utonula u financijsku i gospodarsku krizu, ne može na sebe preuzeti skupu organizacije iduceg natjecanja. (I. Ko./NL)


Podijeli: Facebook Twiter