Nina Badrić i gosti oduševili publiku

Nina Badrić podigla je na noge publiku željnu plesa (D. ŠTIFANIĆ)
Nina Badrić podigla je na noge publiku željnu plesa (D. ŠTIFANIĆ)

Nina Badrić podigla je na noge publiku željnu plesa sinoć u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula na koncertu na kojem su joj se pridružile sestre Ivana i Marija Husar.

Iako sam prostor nije prikladan za plesanje, povod ovakvom koncertu bio je i više nego dobrodošao jer se radilo već trećem humanitarnom "Božiću u INK-u" za koji su karte brzo rasprodane te je prikupljeno oko 30 tisuća kuna koje će ići učeničkoj zadruzi Šparooga pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje. Njihovi učenici nastupili su kao posebni gosti otpjevavši "Zvončiće" na kraju koncerta.

Koncert je počeo i završio u pozitivnoj atmosferi za što je zaslužna kemija stvorena između Nine i publike koja se trudila pokazati vjernost pjevajući njene pjesme i plešući, nadopunivši to burnim aplauzima. I sama pjevačica se svojski trudila animirati svoje obožavatelje kojima je stalno dijelila komplimente, šaleći se, hvaleći Pulu i prostor INK-a.

- Kako me dugo godina niste zvali, ja sam sama sebe pozvala, našalila se Nina koja je spomenula da često dolazi u Istru.

- Na mojim koncertima možete pjevati, plesati i skakati, poručila je publici koja ju je i poslušala dok ju je Nina vodila kroz bogat repertoar svojih autorskih hitova uz poneku obradu po kojoj je također poznata poput "I'm so excited", dok je u "Nije mi svejedno" spojen s "Here comes the rain again". Ima ona i pregršt autorskih pjesama po kojima je poznata, a po jednoj ju je upoznao i cijeli svijet odnosno onaj dio koji prati Euroviziju.

Ninina duhovitost nakratko je dobila ironičnu notu kad se prisjećala svog nastupa na Euroviziji na kojem je bila tek 69., ali onda se vratio njen optimizam: "Baš me briga za Euroviziju, meni je 'Nebo' super!" Uz stare hitove nije izostao ni najnoviji singl "Cipele".

Slavna pjevačica koja je nedavno imala dva uspješna nastupa u zagrebačkoj dvorani Lisinski nije propustila priliku skrenuti pažnju publici da je sada plavuša, a komentirala je i nastup Đorđa Balaševića koji je na ovom mjestu nastupio večer prije nje i za kojeg je čula da je pričao više od nje.

Nina je u svoj nastup ukombinirala i pjesmu i priču, no najviše je do izražaja došao njen šarm kojim je osvojila publiku. U Puli je nastupila praćena bendom čijim je članovima također dala priliku da se pokažu i da ih publika upozna. Kako što kaže u jednoj pjesmi, još ona ima snage za sve, a koncert je zaključila jednom prilično nadahnutom izvedbom hita "Takvi kao ti" radi koje se i dio publike ustao sa sjedala u parteru.

Spomenuli smo i gošće, dvije Ninine drage prijateljice, sestre Husar kojima je ovo bio prvi put da gostuju na njenom koncertu. Da se tri dame jako dobro znaju pokazale su u opuštenoj međusobnoj komunikaciji na bini.

- Mi jako volimo Pulu, poručile su sestre dodavši i da je publika u INK-u jako muzikalna što su shvatili slušajući ju iz pozadine bine. Dvije sestre odlikuje sjajan, čisti glas, a nakon što su s Ninom otpjevale "Tvoje ime", uslijedila je "Reci da me voliš", pa onda prigodna blagdanska "Tiha noć" i "I believe I can fly" u kojima su pokazale koliko su vješte pjevačice koje znaju prenijeti i senzibilitet pjesme koju izvode.

"Božić u INK" je humanitarni projekt koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arenaturista, a svake se godine prihod od ulaznica uplaćuje nekoj ustanovi ili pojedincu kojima ta pomoć treba. O donaciji odlučuje Humanitarna mreža Grada Pule koju čine Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga Probudi se, Udruge sv. Vinka Paulskog i Grad Pula, a na čelu mreže je Jasna Vekić. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter