"Nimfomanka" od 9. siječnja u kinima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nimfomanka", novi film Larsa von Triera, koji je zbog eksplicitnih scena seksa i prije početka prikazivanja izazvao pozornost u medijima, potvrđujući kako je taj danski autor jedan od najkontroverznijih redatelja današnjice, počinje igrati u hrvatskim kinima od 9. siječnja.

Von Trierov film najavljen je kao "divlja i poetična priča o erotskom putovanju glavne junakinje Joe, od njezina rođenja do 50. godine, ispričana u prvom licu". Uz osjećaj krivnje i samooptuživanja Joe počinje pričati svoju priču nakon što ju jedne zimske večeri pretučenu pronađe neženja Seligman i odnosi u svoj dom.

Redatelj je film podijelio u dva dijela, a drugi dio u kinima bi se trebao prikazivati ubrzo nakon prvog. Glavnu ulogu igra Charlotte Gainsbourg. Film će se prikazivati u više hrvatskih kina, a zagrebačko kino Europa, koje je za siječanj pripremilo program umjetničkih filmova, jedan je od njih.

Nakon tog filma prikazat će i "Nulti teorem", novi film Terryja Gilliama, smješten u visoko tehnologizirani, otuđeni svijet budućnosti. To ostvarenje, koje je na prošlogodišnjem venecijanskom filmskom festivalu bilo nominirano za Zlatnog lava, prati ekscentričnog i povučenog kompjutorskog genija kojeg tumači Christoph Waltz.

Od sredine siječnja u "Europi" prikazivat će se i japanski dugometražni animirani film o dvoje djece koji posjeduju nevjerojatne sposobnosti pretvaranja u vukove, film "Djeca vukovi" Mamorua Hosode, priča o odrastanju i životnim izazovima. Ovog četvrtka na kino repertoar dolazi i, zbog glavnih glumaca, zanimljiv filmski uradak, komedija "Obračun legendi" u kojoj glavne uloge imaju dva poznata filmska boksača - Sylvester Stallone, odnosno Rocky i Robert De Niro, proslavljeni "Razjareni bik". U tom se filmu oni susreću kao stari boksački rivali koji prekidaju umirovljeničke dane da bi održali još jedan, završni meč. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter