Nilski konji na meniju ZOO-a?!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Nemojte hraniti životinje, ali slobodno se nahranite njima u restoranu", porucio je nedavno posjetiteljima najveci kineski zoološki vrt, onaj u Pekingu, prenose mediji. Svi posjetitelji nakon razgledavanja mogu se u restoranu zasladiti jednom od poslastica s egzoticnog menija na kojem se nude, primjerice, klokanov rep, škorpioni, nožice nilskog konja, jelenji penis ili pak mravlja juha.

Objava ovakve ponude odmah je izazvala gnjevne reakcije diljem Kine pa i javnu osudu ovakve prakse u dnevniku Legal Daily.

- Krajnje je neprimjereno za jedan ZOO prodavati ovakvu hranu. Jedna od glavnih misija svih rezervata i zooloških vrtova je gajiti u ljudima ljubav prema životinjama i zaštititi ih od izumiranja, a ovo što su u Pekingu ucinili je nemoralno, neodgovorno I u suprotnosti sa svim zakonitostima ocuvanja divljih životinja, izjavio je Ge Rui iz Medunarodnog Fonda za dobrobit životinja.

Vlasnici restorana brane se da sve meso koje se nalazi u njihovoj ponudi stiže sa specijaliziranih farma za uzgoj divljih životinja koje se i prodaju upravo za konzumaciju, te da imaju sve potrebne dozvole. Pod pritiskom javnosti ipak su pristali revidirati svoju ponudu jela od kojih za neka treba izdvojiti cak tisucu kuna za porciju.


Podijeli: Facebook Twiter