Nikolina otpjevala "Foru" i osvojila drugo mjesto

Nikolina Tončić na "Šarenim vokalima"
Nikolina Tončić na "Šarenim vokalima"

Nikolina Tončić iz malog mjesta Lubiani kod Livada, članica buzetske Udruge "Mali veliki mikrofon", na osmom izdanju međunarodnog Dječjeg festivala "Šareni vokali" održanom u vojvođanskom gradu Somboru, osvojila je drugu nagradu žirija u kategoriji djece od 11 do 13 godina pjesmom "Fora" poznatog autorskog trojca; Ines Prajo, Arijana Kunštek i Tihomir Preradović. U natjecateljskom dijelu festivala nastupio je 21 mali pjevač iz pet zemalja.

Ovo je druga godina zaredom da na "Šarenim vokalima" boje Istre brani pjevačica glazbene udruge "Mali veliki mikrofon". Lani se Karla Havić iz Buzeta pjesmom "Što bi bilo" iste autorske ekipe, izborila za prvu nagradu dječjeg žirija.

Hrvatska je ove godine imala i svog predstavnika u šesteročlanom žiriju s obzirom je u njegov sastav uvršten voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat koji je male pjevače ocjenjivao uz bok poznatom skladatelju i pjevaču Minji Suboti, nekadašnjem voditelju popularne dječje emisije "Muzički tobogan".

- Minja Subota je dan-danas poznat generacijama s naših prostora koji su odrasli uz njegovu glazbenu TV emisiju stoga sam mu predložio da bude jedan od gostiju na jubilarnom 20. županijskom dječjem festivalu "Mali veliki mikrofon" koji će se održati sredinom lipnja u Buzetu, povjerio nam je Poropat.

Pjevači Udruge "Mali veliki mikrofon" sa sjedištem u Buzetu, koja okuplja mlade glazbene nade iz cijele Istre, punih trinaest godina nastupaju na međunarodnim festivalima gdje postižu zapažene rezultate.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo i ove godine bili dio "Šarenih vokala" jer je to jedan od dječjih festivala koji isključivo njeguje dječju pjesmu kako kroz interpretaciju tako i kroz scenografiju i kroz cijeli pristup ovom višegodišnjem glazbenom projektu koji se održava u somborskom kazalištu. Nikolina je plasmanom na drugo mjesto u svojoj kategoriji dobila priliku da sudjeluje na još jednom dječjem festivalu koji će se krajem lipnja održati u Kopru, najavio je Poropat. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter