Nikolić zbog ozljede propušta Rijeku

Antonio Repić (M. MIJOŠEK)
Antonio Repić (M. MIJOŠEK)

Pred nogometašima Istre 1961 13. je domaći prvenstveni dvoboj s najbližim susjedom, Rijekom. U 12 dosadašnjih susreta "zeleno-žuti" su postigli 11, a primili devet pogodaka, no bodovno su uspješniji bili Riječani koji su slavili četiri puta, u tri je navrata puni plijen ostao u Puli, a pet je utakmica okončano podjelom bodova. Međutim, ako bi se vratili u ne tako daleku prošlost, odnosno od trenutka kad su se susjedski derbiji pretvorili u žminjsko-mariborsko taktičko nadmudrivanje potpomognuto talijanskom financijskom injekcijom, tu je primat osjetnije počeo pretezati na bogatiju riječku stranu.

Dolazak Rijeke uvijek je dodatni motiv za "zeleno-žute", ni nedjeljni dvoboj neće biti iznimka.

- Već se danima u gradu osjeća pozitivan naboj, adrenalin raste, svi su "nabrijani" i svi žive za ovu posebnu utakmicu na kojoj ćemo dati sve od sebe da naši navijači napuste stadion zadovoljni predstavom. Rijeka je posljednje dvije sezone pokazala da je momčad za vrh hrvatskog prvenstva, jaki su i moćni, no igra se na našem terenu i svima nam je u glavi samo jedna želja, da ih dobijemo i dignemo se na ljestvici i za to ćemo dati i dušu i tilo - ne dvoji napadač Antonio Repić. - Riječane je uzdrmalo ispadanje iz Europske lige, što se malo odrazilo i na njihovu igru početkom prvenstva, ali sad su se smirili, posložili i igraju svoj najbolji nogomet. No, posložili smo se i mi nakon Splita. Ta nas je utakmica malo prodrmala i dala nam do znanja da u ovoj ligi bez obzira na protivnika ne prolazi pristup "lako ćemo" i odlazak na utakmicu kao na izlet. Na svakoj utakmici svatko od nas mora dati sto posto i ići jako od prve do zadnje minute te vjerujem da smo naučili lekciju i da ćemo znati odgovoriti na riječku agresiju, da nas neće "pregaziti" kao što su to napravili Splićani.

Repić je odigrao svih osam utakmica u ovoj sezoni i pritom je uvijek ispred ili pored njega na terenu stajao Stefan Nikolić. Iznimka je bio jedino ogled protiv Lokomotive kad je Paminjo svakom dao po poluvrijeme, a novi scenarij imat ćemo priliku vidjeti u nedjelju, jer će Nikolić zbog ozljede propustiti Rijeku.

- Nikolić se, na žalost, ozlijedio i neće ga biti u nedjelju u sastavu, ali tu su Kasalica i Bouhna. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter