Nikolic u petak u Moskvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novoizabrani predsjednik Srbije i predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolic u petak ce u Moskvi nazociti kongresu ruske stranke Jedinstvena Rusija, prenose u srijedu beogradski mediji, podsjecajuci da je tu stranku donedavno predvodio sadašnji ruski predsjednik Vladimir Putin.

Nikolic je, kako se istice, na taj skup pozvan kao celnik SNS-a, prije nego je u nedjelju izabran za predsjednika Srbije. Nikolic ce se, kako je prenjela srbijanska agencija Tanjug, obratiti sudionicima kongresa, a u Nikolicevoj stranci kažu da postoji i mogucnost Nikolicevog sastanka s nedavno izabranim predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

To ce biti prvo Nikolicevo putovanje u inozemstvo otkako je u nedjelju izabran za predsjednika Srbije.

Nikolic je, podsjecaju mediji, u prošlosti izjavljivao da bi više volio da Srbija postane ruska gubernija nego clanica europskog bloka, ali on sam je u nedjelju navecer, pošto je pobjedio na predsjednickim izborima, izjavio da Srbija s njim kao predsjednikom nece skrenuti s europskog puta.

Rekao je da planira ozbiljne posjete Moskvi, Bruxellesu i Washingtonu, kao i da ce tražiti susret s njemackom kancelarkom Angelom Merkel, rekavši da je Njemacka ''glavni saveznik Srbije na Balkanu''.

Ceka se formiranje Vlade


Predsednik Socijalisticke partije Srbije Ivica Dacic rekao je da ta stranka "ne koci formiranje vlade" vec da ceka da Demokratska stranka Borisa Tadica predloži mandatara. "Ne želimo da ulazimo u unutrašnje stvari drugih partija i cekamo DS da, kao najveca stranka, predloži mandatara", rekao je Dacic za Blic, prenose mediji.

Dacic je rekao da zasad nema nikakvog dogovora.

"Trenutno se ceka šta ce odluciti DS. Iz mojih dosadašnjih razgovora sa Borisom Tadicem zakljucujem da on još nije doneo odluku", rekao je lider SPS-a. (Hina, GI)


Podijeli: Facebook Twiter