Nikolić: Otvorit će se stare rane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srbijanska vlada Srbije skinula je u petak s dnevnog reda sve točke koje se odnose na dostavu dokumentacije Haaškom sudu i svela suradnju s njime na tehničku razinu, potvrdio je novinarima u Beogradu voditelj srbijanskog nacionalnog vijeća za suradnju s haaškim sudom Rasim Ljajić.

Zbog oslobađajuće presude Haaškog suda hrvatskim generalima, nitko od predstavnika srbijanskih državnih tijela neće sudjelovati na konferenciji koju će 22. studenog u Beogradu organizirati ICTY, te da Srbija neće pružiti nikakvu vrstu logističke potpore u organiziranju te konferencije, rekao je Ljajić. "Vlada Srbije izrazila je ogorčenost zbog presude, izjavio je nakon sjednice srbijanske vlade Ljajić.

Oslobađajuću presudu generalima dužnosnici u Srbiji ocjenjuju skandaloznom i nepravednom. Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio ju je političkom, a ne pravnom.

- Odluka Haaškog tribunala neće doprinijeti stabilizaciji situacije u regiji, otvorit će stare rane, a Srbe u Hrvatskoj staviti u poziciju krivaca nad kojima i dalje svatko može nekažnjeno provoditi svoju "pravdu", navodi Nikolić. Dodao je da ovakvom odlukom Haaškog suda "Hrvatska može legitimno slaviti najveći pogrom u svijetu poslije Drugog svjetskog rata". Predsjednik Srbije jasno je izrazio povećanje nepovjerenja u Haaški sud. (Hina, N.L.)


Podijeli: Facebook Twiter