Nikolić: Klub je od mene imao više koristi nego štete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da se Glas Istre čita po "bijelom svijetu", i to već uz jutarnju kavicu, mogli smo se iz prve ruke uvjeriti kad nam je jučer u deset sati ujutro  zazvonio mobitel, a s druge strane žice bio je Stefan Nikolić. Razlog što je dojučerašnji "zeleno-žuti" napadač odlučio okrenuti naš broj ležao je u intervjuu s Michaelom Gloverom objavljenom u našem listu u kojem se izvršni direktor Istre 1961, između ostalog, osvrnuo i na crnogorski napadački dvojac i tom prilikom ustvrdio da od Nikolića i Kasalice nisu dobili ono što su u klubu očekivali te da će se njihovim odlaskom povećati šanse za ostvarenje dobrog rezultata.

- Mislim da to što je gospodin Glover izjavio nije bilo nimalo korektno - decidiran je Stefan Nikolić. - Rekao je da Kasalica nije ni sjena igrača kakav je bio što, premda se svakom može dogoditi loša polusezona, donekle mogu i razumjeti, jer nije zabio niti jedan gol, ali stvarno mi nije jasno zašto pljuje po meni, odnosno zašto je i mene ubacio u taj koš. Došao sam u Istru 1961 kao slobodan igrač, što znači da za mene nisu morali platiti niti lipe, nakon pola godine zaradili su na meni 80 tisuća eura koliko će im Poljaci uplatiti i još sam im oprostio tri plaće te samo na tome bi mi mogli zahvaliti, jer sam donio neki novac u klub.

Usto, zabio sam pet golova u prvenstvu i imao tri asistencije te praktički sam donio skoro polovicu osvojenih bodova, uz još jedan gol postignut u Kupu, te definitivno mogu reći da je klub imao puno više koristi nego štete od mene.

Mazanje očiju

Nikoliću nije najbolje "legao" ni onaj dio razgovora u kojem se Glover dotakao njegove (ne)profesionalnosti.

- Pričali smo početkom zimskih priprema kad sam mu rekao da imam dobru ponudu i on je rekao da mogu otići, ali da sam njegov najbolji ofenzivni igrač i da me ne može pustiti za male pare, jer da vrijedim mnogo više. Tom mi je prilikom rekao i da je zadovoljan mojim radom na terenu, zalaganjem i trudom koji pokazujem i sad mi je bilo malo čudno što je izjavio nešto sasvim drugačije. S druge strane, donekle ga i razumijem, jer nije doveo nikog, odnosno ne želi ulagati novac u klub, pa onda na ovaj način želi zamazati oči navijačima koji očekuju neki rezultat, želi preko Kasalice i mene "oprati" sebe. No, to je njegova odluka i ona mu služi na čast - istaknuo je Nikolić.

- Možete slobodno pitati sve igrače u klubu kakva je bila atmosfera u svlačionici dok smo u njoj bili Kasalica i ja. S niti jednim nisam imao loš odnos, osim tog malog ekscesa koji se dogodio s Ostojićem i zbog kojeg mi je jako žao, ali to smo nas dvojica brzo izgladili.

Istri sve najbolje

Ono što Nikolić želi jasno razdvojiti to je Istra 1961 i njezin izvršni direktor.

- Ja stvarno nemam ništa protiv kluba. On mi je ostao u srcu, Pula mi je drag grad te navijačima, mojim bivšim suigračima i treneru Panadiću želim sve najbolje u nastavku sezone, da ostvare dobar rezultat i ostanu u ligi, što im je u ovom trenutku primarni cilj, ali s ovakvom organizacijom i ovakvim vođenjem kluba to će biti jako teško - skeptičan je Nikolić.

- Činjenica je da nas je Glover varao od samog početka, iz dana u dan nam je obećavao da će sve biti plaćeno na vrijeme i to se nikad nije dogodilo, pa tako i sad duguje igračima plaće za tri mjeseca. Stoga mogu reći da sam prezadovoljan svojim učinkom, što sam uspio dati pet pogodaka igrajući u momčadi gdje je 90 posto igrača bilo nezadovoljno i razmišljalo je samo o tome kako će prehraniti sebe i svoju obitelj te je normalno da im u takvoj situaciji nogomet nije bio u prvom planu. Pa nama se događalo da četiri utakmice ne uđemo u šansu jer igrači jednostavno nisu bili motivirani da igraju nogomet i da sam ja bio tako loš kao što Glover kaže, sigurno ne bih postigao toliko golova.

Istra 1961 se ne može usporediti s Termalicom

S Nikolićem smo se jučer čuli nakon što je odradio jutarnji trening u svom novom klubu, poljskom prvoligašu Termalici Bruk-Bet iz Nieciecza.

- Ovo je velika razlika u odnosu na ono što je bilo u Istri 1961, ne može se niti usporediti. Klub je puno organiziraniji, uvjeti su mnogo bolji, sve je posloženo u minutu. Ambiciozna sredina, sve funkcionira odlično, plaće stižu na vrijeme i žele stvoriti stabilnog prvoligaša. Potpisao sam na tri godine i ovo je sigurno korak naprijed u mojoj karijeri, ali i dobra odskočna daska za nešto više. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter