Nikolic ipak sudjeluje u drugom krugu izbora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik srbijanske oporbene Srpske napredne stranke (SNS) i njezin predsjednicki kandidat Tomislav Nikolic odlucio je da ce ipak sudjelovati u drugom krugu predsjednickih izbora 20. svibnja.

Nikolic, koji je u subotu izjavio da je blizu odluci da ne sudjeluje u drugom krugu predsjednickih izbora jer bi time dao legitimitet izbornoj kradi, u nedjelju je kazao da je ipak odlucio sudjelovati u drugom krugu, ali je dodao da ce se njegova stranka, koristeci se svim zakonskim mogucnostima, nastaviti boriti za utvrdivanje pravih rezultata opcih izbora održanih 6. svibnja.

Predsjedništvo SNS-a na subotnjoj sjednici donijelo zakljucak da ta stranka ne priznaje rezultate izbora koje je u objavilo srbijansko državno izborno povjerenstvo, nakon cega je Nikolic, objavljujuci odluku predsjedništva stranke, najavio prosvjede širom Srbije.

Naveo je da SNS ima mnogo dokaza o neregularnosti izbora, no nakon njegove najnovije odluke da sudjeluje u drugom krugu ostaje nepoznato hoce li biti najavljenih prosvjeda.

Iz srbijanskog državnog izbornog povjerenstva poruceno je da su opci izbori održani u nedjelju bili potpuno regularni te da nema razloga za njihovo poništenje.


Podijeli: Facebook Twiter