Nikola Tesla Rally zatvara ulice u centru Poreča

Vozila na struju Tesla 3 od sutra na porečkim ulicama (Foto Grad Poreč)
Vozila na struju Tesla 3 od sutra na porečkim ulicama (Foto Grad Poreč)

Poreč u utorak i srijedu biti domaćin međunarodnog rallyja električnih vozila "Nikola Tesla EV Rally", prve takve utrke u ovom dijelu Europe. Ruta petodnevnog rallya kreće danas iz Pule, preko Rovinja do Poreča i nastavlja se sljedećih dana u Opatiji i ostalim dijelovima Hrvatske, u ukupnoj dužini od 850 kilometara, sve do konačnog cilja u Zagrebu 31. svibnja.

Poreč će biti domaćin revijalne utrke dvadesetak veleposlanika iz Italije, Njemačke, Francuske, Finske, Kanade, Australije, Japana i drugih zemalja, koja će obilježiti otvorenje rallyja. Ova utrka starta sutra iz Rovinja, a na Trgu slobode dolazak veleposlanika predviđen je u 14.45 sati.

U sklopu manifestacije u Poreču bit će postavljena i prva punionica električnih vozila, čime će grad biti uvršten na međunarodnu listu s ovom uslugom. Sutra u ranim poslijepodnevnim satima na Cimareu moći će se razgledati četrdesetak najnovijih vozila na električni pogon i pratiti ispit spretnosti sudionika rallyja. Također, zbog održavanja rallyja na snazi će biti privremena prometna regulacija u gradu, pa se mole sudionici za oprez i strpljenje. U utorak od 14 do 15.30 sati za sav promet bit će zatvorena Zagrebačka ulica, te od 14 do 17.30 sati Trg Slobode i Ulica Nikole Tesle. U srijedu od podne do 15.30 sati za promet će biti zatvorena Mlinska ulica, Trg Joakima Rakovca, Zagrebačka i Ulica Nikole Tesle. Toga dana od 8 do 16 sati bit će zatvorena i sva parkirališna mjesta na Trgu Joakima Rakovca, te se mole korisnici da sa ovog parkirališta uklone svoja vozila najkasnije do 8 sati u srijedu. (V. H.)

 


Podijeli: Facebook Twiter