Nikola Prelčec: Razočaran sam minutažom

Razočaran sam minutažom, Nikola Prelčec (Arhiva)
Razočaran sam minutažom, Nikola Prelčec (Arhiva)

Kad je trener Igor Pamić, poput rimskog imperatora, podigao palac prema gore i tako dopustio nekolicini svojih pulena da tijekom prvenstvene pauze zaigraju mali nogomet, jedan od onih kojima je "granulo sunce" bio je i Nikola Prelčec. No, s druge strane, na zelenom travnjaku Prelčecu nikako da krene. Premda mu je ovo već četvrta uzastopna prvoligaška sezona, još se ne može pohvaliti da je u elitnom razredu hrvatskog nogometa odigrao 90 minuta "u komadu".

Činilo se da će scenarij biti poprilično drukčiji kad je u sezoni 2009./2010. prve dvije utakmice odigrao kao član startne postave, što mu je do kraja prvenstva pošlo za nogom samo još dva puta, a usto je u šest navrata ulazio na teren s klupe za rezervne igrače.

Sljedeće sezone četiri puta je startao i još triput ušao u nastavku susreta, da bi potom proljeće proveo na posudbi u Pomorcu iz Kostrene. Ni prošla sezona nije bila puno bolja, deset nastupa od kojih je devet puta bio rezerva, a od prvog sudačkog zvižduka krenuo je samo jednom, u posljednjem kolu na gostovanju u Koprivnici.

Tekuću sezonu krenuo je u startnoj postavi u prvom kolu protiv Hajduka te potom još samo protiv Zagreba u osmom kolu, a usto je u sedam utakmica ulazio s klupe. Sve u svemu, 242 minute tijekom kojih nije zabio niti jedan gol i nije dobio niti jedan žuti karton.

- Razočaran sam minutažom - krenuo je odmah u glavu Nikola Prelčec. - Vjerujem da je toga svjestan i trener Pamić, jer niti jedan normalan igrač ne bi bio zadovoljan da u 19 odigranih kola odigra malo više od 200 minuta. Zasad me to "ne ubija", već još više "grizem" na treningu, idem još bolje i jače i pokušavam se nametnuti, ali izgleda da ne pomaže. Ono što mi treba to je kontinuitet, pet-šest utakmica u nizu da se potvrdim, a ne da već nakon jedne ili dvije preselim na klupu.

Možda Prelčecov problem leži u činjenici da se nije "iskristalizirao" na jednoj poziciji, već ga je većina trenera koji su se posljednjih godina izmijenjali na "zeleno-žutoj" klupi selila s jedne pozicije na drugu.

- Meni najviše paše kad sam lijevo krilo. Najbolje se snalazim na toj poziciji i uvjeren sam da na njoj mogu dati najviše, ali stvarno jako rijetko igram na njoj. U ovoj sezoni sam, ono malo što sam igrao, bio desni vezni ili polušpica, ali to nije to - naglasio je Prelčec, kojem će skorašnje pripreme donijeti novu priliku za dokazivanje, po tko zna koji put. - Ponavljam si to još otkad sam se vratio iz Kostrene, a i prije toga, ali zasad slaba korist.

Dobili smo program koji treba odraditi, već sam u par navrata trčkarao, a sad igram i mali nogomet. Dugo nisam bio na parketu, pa mi je sve to još malo čudno, nemam dobar osjećaj, ali važno je da se nečim bavim kako se ne bih ulijenio dok pripreme ne krenu. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter