Nikola Borčić među finalistima Croatian Blues Challengea

Nikola Borčić
Nikola Borčić

Poznati su svi finalisti 8. Croatian Blues Challengea koji će se danas i sutra održati u Bikers Beer Factoryju u Zagrebu u organizaciji Hrvatskih blues snaga, a među izvođačima je i jedno ime iz Istre. Naime, u solo/duo kategoriji natjecat će se četiri izvođača među kojima je i Nikola Borčić iz Rovinja. On će svoju kvalitetu morati dokazati u konkurenciji u kojoj se natječu i Bugi GeorgeV iz Zagreba, Juran Strmecky iz Siska te Tomislav Goluban iz Zaboka. U kategoriji bendova natječu se Ben Dover i Duhovi žica iz Zagreba, Tomislav Goluban Band iz Zaboka te Zamba iz Duge Rese.

Iako su bile najavljene dvije natjecateljske večeri, zbog lakše tehničke organizacije i manjeg broja natjecatelja, održat će se samo jedna natjecateljska večer. U subotu se na istom mjestu održava revijalna večer "Winners & Travellers", na kojoj će nastupiti pobjednici CBC-a te bend mladih glazbenika koji putuju u Memphis natjecati se u Youth kategoriji, a čine ga učenici Pop rock škole iz Siska. To je drugi put da Pop rock škola iz Siska vodi mlade u Memphis.

Pobjednički bend dobit će 10 tisuća kuna, a pobjednik u solo/duo kategoriji dobiva dvije tisuće kuna. Pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju koje će se od 31. siječnja do 4. veljače iduće godine održati u Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 8th European Blues Challengeu koji će se održati od 15. do 18. ožujka 2018. u Norveškoj. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter