Niko Kranjcar cetiri godine u Tottenhamu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kranjcar potpisao je na londonskom aerodromu Heathrow cetverogodišnji ugovor s Tottenhamom i povecao hrvatsku koloniju medu Spursima koju su dosad cinili Luka Modric i Vedran Corluka. Tranfer je vrijedan 2,5 milijuna funta, a Kranjcar bi u vizijama trenera Harryja Redknappa trebao nadomjestiti iznenadni Modricev izostanak.

– Ne igram da bih nekoga mijenjao, nego za sebe – kaže Kranjcar. – Uostalom, uvjeren sam da cemo Luka i ja u dogledno vrijeme igrati zajedno u momcadi. U svakom slucaju, jako sam zadovoljan cinjenicom da sam novi clan Tottenhama. Došao sam u puno veci klub, shodno tome su i moje ambicije puno vece. Naravno, svjestan sam cinjenice da je konkurencija u momcadi puno jaca, ali ne bojim se. Uvjeren sam da cu se izboriti za mjesto u prvoj jedanaestorici.

Niko ne bio smio imati problema s prilagodbom u novoj sredini, što zbog cinjenice da ce opet biti dio momcadi Harryja Redknappa, koji ga je svojedobno trenirao u Portsmouthu, što zbog nekolicine igraca u redovima Spursa s kojima je vec dijelio svlacionicu.

– Osim Luke i Vedrana tu su Peter Crouch i Jermaine Defoe s kojima sam igrao u Portsmouthu. Naravno, poznajem se dobro i s Redknappom, ne bi trebalo biti problema u komunikaciji, faza prilagodbe trebala bi proci puno lakše, pojašnjava Kranjcar, koji najvaljuje velike stvari u novoj momcadi.

– Znam da su u Tottenhamu apetiti puno veci, momcad je odlicno ušla u sezonu, kaže Niko. – Znam, svi me pitaju možemo li se upustiti u borbu za naslov prvaka. Ne odricemo se takvih ambicija, ali treba biti iskren i priznati da ce biti vrlo teško, jer je konkurencija zaista vrlo jaka. Mislim da je puno realnije reci da cemo se boriti za jedno od prvih šest mjesta i težiti plasmanu u Ligu prvaka. Sve iznad toga bit ce super rezultat.

Navijaci Spursa oduševljeni su Kranjcarovim dolaskom, uostalom po anketama u engleskim medijima cak 71 posto štovatelja nogometa vide hrvatskoga reprezentativca kao veliko pojacanje Tottenhama.

– Drago mi je to cuti, nastojat cu opravdati njihovo povjerenje, zakljucio je Kranjcar, koji je u dresu Portsmoutha odigrao 98 utakmica i postigao 11 pogodaka, a u dresu Spursa trebao bi debitirati u petom premierligaškom kolu protiv Manchester Uniteda na White Hart Laneu.

– To cemo tek vidjeti, trener je taj koji ce odluciti kada cu zaigrati, porucio je Kranjcar.


Podijeli: Facebook Twiter