Niko Kovač v. d. izbornika hrvatske reprezentacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Igor Štimac ponudio ostavku, a Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza je prihvatio, za vršitelja dužnosti izbornika hrvatske reprezentacije izabran je Niko Kovač.

Ispred Kovača je težak zadatak, u svega mjesec dana mora posložiti razbijene kockice. Vratiti samopouzdanje među igrače, te pronaći izgubljenu igru. Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP 2014. održat će se u ponedjeljak, 21. listopada u Zurichu, a termini 'baraža' su 15. i 19. studenog.

Štimac je vodio reprezentaciju od srpnja prošle godine i u 15 susreta ostvario je osam pobjeda, dva neodlučena ishoda i pet poraza. Mandat na klupi 'vatrenih' otvorio je porazom od Švicarske (2-4), a zaključio porazom u Glasgowu (0-2). U službenim susretima od mogućih 30 bodova osvojio je tek 17 bodova. Pod njegovim vodstvom hrvatska reprezentacija je prvi put u jednom ciklusu upisala tri poraza, te po prvi put u jednom ciklusu upisala dva domaća poraza. Pod Štimčevim vodstvom 'kockasti' su spojili i četiri službene utakmice bez pobjede što ne pamtimo, te zabili svega 12 golova što je naš najgori napadački učinak u dosadašnjim kvalifikacijama.

Zanimljivo, da Italija u petak u susretu protiv Danske nije izjednačila u sudačkoj nadoknadi 82-2), Hrvatska bi bila najgora od devet drugoplasiranih europskih reprezentacija i ostala bi i bez dodatnih kvalifikacija. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter