Niko Kovač u reprezentaciju pozvao Benka i Maleša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je popis kandidata za dvije utakmice protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Kovač je pozvao 25 igrača, dok su četvorica dobila pretpozive. Među novim licima su veznjak Rijeke Mate Maleš te napadač Rijeke Leon Benko, dok je s liste ispao veznjak Dinama Alen Halilović.

Prva utakmica protiv Islanda na rasporedu je 15. studenog u Reykjaviku, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Zagrebu.

Okupljanje reprezentacije je 10. studenog u Zagrebu u hotelu Aristos. Vatreni će do puta na Island trenirati na terenu HNK Gorice do srijede, kada kreću na put u Reykjavik. Povratak u Hrvatsku je u subotu, 16. studenog, a do zagrebačkog ogleda hrvatska vrsta će trenirati na stadionu Maksimir.

Na Kovačevom popisu su:

Vratari: Stipe Pletikosa (Rostov), Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk).

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Josip Šimunić (Dinamo), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Southampton), Ivan Strinić (Dnjipro), Gordon Schildenfeld (Panathinaikos), Šime Vrsaljko (Genoa)..

Vezni igrači: Ivan Rakitić (Sevilla), Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Perišić (Wolfsburg), Mateo Kovačić (Inter), Milan Badelj (HSV), Niko Kranjčar (QPR), Mate Maleš (Rijeka), Ivo Iličević (HSV)

Napadači: Mario Mandžukić (Bayern), Ivica Olić (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Ante Rebić (Fiorentina), Leon Benko (Rijeka).

Pretpozivi: Oliver Zelenika (Dinamo), Nikola Kalinić (Dnjipro), Igor Bubnjić (Udinese) i Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev).

Hrvatskim navijačima 700 ulaznica

Izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović naglasio je danas na konferenciji za medije da je za hrvatske navijače na utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. protiv Islanda osigurano 700 ulaznica.

- Stadion Laugardalsvollur prima 9.700 gledatelja, a 700 ulaznica osigurano je za hrvatske navijače. Stadion je rasprodan, a uvjeren sam da će brzo planuti i ulaznice koje su osigurane za naše navijače, naglasio je Vrbanović koji se prije dva dana vratio iz Reykjavika.

Od 700 ulaznica, njih 350 je osigurano za udrugu navijača Uvijek vjerni, a predbilježbe za ostale ulaznice počinju 1. studenog na internetskoj stranici HNS-a. Vrbanović je istaknuo da će i ovoga puta sve funkcionirati po sistemu vaučera koji će se nekoliko sati prije početka susreta u Reykjaviku mijenjati na blagajnama stadiona za ulaznice. Vrbanović je upozorio da je islandska policija već najavila da se bez vaučera neće moći ni približiti stadionu.

- Žao mi je zbog naših iseljenika u skandinavskim zemljama. Ulaznice se neće moći kupiti na stadionu, već isključivo preko HNS-a, naglasio je izvršni predsjednik.

Cijena ulaznice za utakmicu na Islandu je 160 kuna. Poznate su i cijene ulaznica za uzvrat na maksimirskom stadionu koji se igra 19. studenoga. Raspon cijena je od 60 do 500 kuna. Za uzvratni ogled jedna osoba može kupiti najviše četiri ulaznice, prodaja putem interneta počinje 1. studenoga, a na blagajnama stadiona Maksimir 11. U Zagrebu se očekuju između 450 i 500 islandskih navijača koji će biti smješteni na zapadnoj tribini. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter