Niko Kovač i ostali izbornici okupili se u Brazilu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornici 32 reprezentacije koje će nastupiti na ovogodišnjem svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, među kojima i hrvatski stručnjak Niko Kovač, okupili su se u Florianopolisu na brazilskom otoku Santa Catarina, na Fifinom 'workshopu' na kojem će biti upoznati s detaljima skorašnjeg World Cupa.

Kovača i njegove kolege dočekalo je oblačno i kišovito vrijeme u gradu koji slovi kao 'tropski raj' i brazilska 'clubbing oaza'. Florianopolis nazivaju i gradom surfera sa 42 bijele prekrasne pješčane plaže.

Fifin 'workshop' je više od uobičajene 'radionice'. U Florianopolisu su se okupili i team menadžeri reprezentacija, dužnosnici zaduženi za sigurnost, članovi liječničkih komisija, te glasnogovornici saveza. Razgovarat će se i o detaljima transporta, treninga, nizu marketinških pravila, pa čak i od dopuštenoj veličini 'loga' proizvođača sportske opreme. Kako će za vrijeme SP-a u nekim brazilskim gradovima biti velika vrućina i vlaga raspravljat će se i mogućima kraćim pauzama za vodu tijekom susreta.

Za nas je to važno jer će upravo Hrvatska protiv Kameruna igrati u Manausu u kojem se očekuju najteži vremenski uvjeti. Osim izbornika Kovača u Brazil su doputovali i izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, član Zdravstvene komisije HNS Zoran Bahtijarević, te glasnogovornik Tomislav Pacak.

Nakon 'workshopa' u Florianopolisu, Brazilci će 24. i 25. veljače u Sao Paulu organizirati poseban seminar na kojem će se raspravljati o sigurnosnim pitanjima. Na seminaru će gostovati i predstavnici brazilske policije i vojske, kao i ministarstva pravosuđa. "Sigurnost svih sudionika SP-a je jedan od naših najvećih zadataka. Na seminaru ćemo predstaviti javnosti sigurnosne detalje," kazao je direktor osiguranja na svjetskom prvenstvu Hilario Medeiros. (Hina) xdl ydl


Podijeli: Facebook Twiter