Niko Kovač: Definirano je 90 posto sastava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač izjavio je danas da je definirano 90 posto sastava za utakmicu protiv Islanda u dodatnim kvalifikacijama za SP 2014., koja se igra u petak u Reykjaviku.

- Isprobavamo više varijanti, ali 90 posto sastava je definirano. Treninzi nisu fizički naporni, ali igrači moraju pratiti taktički dio, moraju znati što tražimo od njih. Imamo percepciju kako bi naša igra trebala izgledati, kazao je Niko Kovač na konferenciji za novinare ne želeći otkriti početnu jedanaestoricu.

- Napetost raste, jer nismo roboti. Želimo u Islandu pozitivan rezultat, a to podrazumijeva da zabijemo gol i da ne izgubimo. Island je vrlo kvalitetna momčad, s kvalitetnim izbornikom, dobro su organizirani, a taktički igraju moderan nogomet. Također, prekidi su im jako oružje, uključujući i izvođenje auta. Najbolje bi bilo da nema prekida za Island, zato moramo biti oprezni, ali ne i naivni, prenosi izbornikove riječi internetski portal HNS-a.

Što se tiče zdravstvenog stanja reprezentativaca, izbornik je napomenuo da je stanje Ivice Olića sve bolje. "Olić još nije trenirao s momčadi, ali je stanje sve bolje. Mislim da će već sutra odraditi trening i vidjet ćemo kakva je njegova situacija s ozljedom lista. Zadovoljni smo, ali ne znamo još kako će biti uoči utakmice. Sa Subašićevim je zglobom sve u redu, a Strinić je poslan kući na oporavak. Svi ostali su zdravi i svi će putovati, radi zajedništva i radi toga da svi uživo vide kako igra Island, a imamo i dosta žutih kartona", izjavio je Kovač.

Zbog žutih kartona Modriću, Mandžukiću, Ćorluki, Rakitiću, Kovačiću, Eduardu, Jelaviću i Kranjčaru prijeti neigranje u uzvratnoj utakmici.

Za Danijela Pranjića, koji je nakon dužeg izbivanja iz "vatrenih" pozvan u reprezentaciju zbog ozljede Strinića, izbornik kaže da može biti koristan na više pozicija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter