Niko Kovač: Čeka nas najteži posao

Na dobrom putu - Niko Kovač (Reuters)
Na dobrom putu - Niko Kovač (Reuters)

S Nikom Kovačem u tri ujutro po hrvatskom vremenu.

Niko Kovač razvukao je osmijeh od uha do uha, kao mladi mjesec. Razumljivo. Mogao je on biti na Finkeovu križu...

- Nije, jer Hrvatska je i protiv Brazila imala glavu i rep, koncepciju igre. A tko zna što bi bilo da je u Sao Paulu igrao - Mandžukić?

- Što bi bilo... Ne zna to ni vračara. Sigurno je, međutim, da s Mandžukićem izgledamo drugačije. Pokazali smo pravo lice nakon nesretna poraza od Brazila. Svatko može izgubiti od Brazila, zanemarimo i način na koji smo izgubili, ali ono što smo prikazali davalo mi je vjeru. Potvrdili smo da smo bili na dobrom putu - govori Niko Kovač.

- Protiv Kameruna je bilo teško i disati...?

- Želiš, a ne možeš, jer nema kisika za disanje. Lako je vama novinarima komentirati s vrha tribina. Vlaga i vrućina iziskivali su dodatni napor.

- Taktika je mudrost?

- Imali smo problema na lijevoj strani u otvaranju. Ali ne zbog Pranjića, nego zbog ekipe koja nije pomagala... Zamijenili smo krila, Olića i Perišića, i zabili smo odmah gol. Tražili smo posjed lopte, sve više je bio na našoj strani.

- Kao što ste zamislili. Tko prvi zabije, dobiva...?

- Na kraju smo mogli dati još nekoliko golova. Nema razloga za slavlje. Čeka nas najteži posao, Meksiko. To je naš veliki finale.

- Kamerun je bio slab, bačena je kost... Koliko se netko može radovati pobjedi ako dobije tako slabog suparnika?

- Nije blistao, ali zbog čega ne bi to bila naša zasluga. Igrao je koliko smo mu dozvolili. Nikoga ne omalovažavam. Pokazali smo vrhunsku igru. Imamo snagu i moć da se mjerimo s najboljim svjetskim selekcijama.

Gledali ste Brazil - Meksiko?

- Jesam. Naša je skupina jedna od težih. Meksiko je na uzdi držao veliki Brazil. Igra odlično. Motorični su, agresivni i okomiti. Vjerujem u svoje igrače. Nadam se da će se što prije oporaviti od amazonskog napora. (Orlando RIVETTI/NL)

CIJELI RAZGOVOR ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter