Niko Bulić zasad jedini kandidat za šefa HTZ-a

Niki Buliću mandat je istekao još u prosincu lani (snimio M. MIJOŠEK)
Niki Buliću mandat je istekao još u prosincu lani (snimio M. MIJOŠEK)

Konačno je objavljen natječaj za izbor direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, koji se iščekivao još od Nove godine, jer je dosadašnjem direktoru, Dubrovčaninu Niki Buliću, mandat istekao u prosincu 2011.

Mnogi iz turističkog sektora željno su iščekivali natječaj jer smatraju da je HTZ-u potrebno novo vodstvo - Bulić je na toj poziciji već tri mandata, odnosno 12 godina. Također, on je na to mjesto došao iz redova sada oporbenog HDZ-a pa su mnogi nakon promjene vlasti govorili da će u njegovu fotelju sjesti netko bliskiji sadašnjoj koaliciji. S obzirom na to da je ministar turizma iz redova IDS-a, spekuliralo se da će budući direktor HTZ-a biti upravo iz Poluotoka i te stranke.

Nagađalo se tako da će na Bulićevo mjesto zasjesti sadašnji direktor istarskog TZ-a Denis Ivošević, također IDS-ovac. Ivošević je tada govorio da mu je to prvi glas, a danas nam je rekao da se nema namjeru javiti na natječaj. Naveo je da se pričalo da će se na natječaj javiti Kristijan Staničić, nekadašnji predsjednik Uprave najvećeg kvarnerskog hotelijera Liburnia Riviera Hotela, danas izvršni direktor crikveničkog Jadrana u stečaju, no on nam to nije htio komentirati.

U turističkim krugovima govorilo se i da ambicije da postane direktor ima i nekadašnji predsjednik Uprave rovinjske Maistre Kristian Šustar, koji je prešao u zagrebačku hotelsku kuću HUP. Ipak, navodno se ni on neće javiti na natječaj, iako od njega to osobno nismo saznali jer nismo uspjeli dobiti komentar.

Trenutno je javno svoju želju da vodi HTZ pokazao samo dosadašnji direktor Bulić, kojeg stoga mnogi vide kao novog/starog čelnika. Govorilo se i da bi za taj posao bili idealni Željko Kukurin, predsjednik Uprave umaškog Istraturista, ili pak Tomislav Popović, šef Uprave Maistre, koji je već radio u sustavu turističkih zajednica kao direktor istarskog TZ-a prije Ivoševića. Ipak, niti jedan od te dvojice nema namjeru napuštati svoje visoke menadžerske i dobro plaćene pozicije u Istri.

Inače, direktor Ureda bira se na mandat od četiri godine, a natječaj traje 15 dana. Molbe se šalju na adresu HTZ-a, a razmatrat će ih povjerenstvo koje čini ministar turizma Veljko Ostojić, Željko Kukurin iz Istraturista te Vlado Lučić iz tvrtke Adriatic Luxury Hotels. O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni osam dana od dana izbora. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter