Nikamo bez tenisica, cipele su "dosadne"

Tenisice - apsolutni proljetni must have
Tenisice - apsolutni proljetni must have

"Cipele su dosadne, nosite tenisice!" modni je imperativ ovoga proljeća koji poručuje i jedan poznati modni brend.

Trend su već davnih dana pokrenule urbane žene u velikim gradovima u kojima da bi se ostvarila ona stara latinska carpe diem, treba biti brz... A brzina je vrijeme, a vrijeme je novac, i da bi ga se ulovilo treba požuriti, a to je najlakše u tenisicama.

Dovoljno je prisjetiti se američkih filmova u kojem poslovna žena iz stana izlazi u tenisicama, a u kancelariju pak ulazi u štiklama. Uostalom, tko zna, možda i današnje fashionistice "nabadajući" u vrtoglavim platformkama, u svojim torbicama skrivaju lagane tenisice, za ne daj bože, odmor na ravnoj plohi. A kada dodamo i nikad aktualniji street style u visokoj modi, užurbani tempo života u kojem su torbe sve veće, a potpetice mekanije, stil se nameće sam po sebi.

Da, trend tenisica sezonama se već kuha. Vrhunac su postigle popularne tenisice sa skrivenom petom, dok je renesansu ostvario povratak ravnih sportskih tenisica - od najlaganijih do onih koje sežu do gležnja. Koliko je popularnost tenisica velika, pokazuje činjenica da Selfridges planira cijeli jedan odjel cipela posvetiti upravo trendi sportskoj obući. Helen Attwood, menadžerica u Selfridgesu kaže: 'To je prava revolucija. Od svih kategorija naše obuće, najviše narudžbi definitivno imamo za tenisice i općenito ravnu obuću. Od high street brendova pa do sportskih brendova visoke mode, ovo je zasigurno najveći i najzabavniji trend unazad nekoliko godina."

Naročito su popularne one šarene s printovima, od maskirinih do leopard uzorka. Jarkim bojama nisu odoljeli ni kraljevi među sportskom obućom poput Nikea, Adidasa, Reebooka, te im i dalje jednostavno ne mogu odoljeti niti oni koji baš i nisu skloni sportskoj odjeći, a najveća prednost im je što se bez problema kombiniraju sa casual stajlingom.

A kada je o novom stilu riječ, nove se tenisice nose uz odijela, suknje, elegantne torbice, večernje haljine, a najmanje uz trenirke.  Tako je britanska dizajnerica Phoebe Philo na modnu pistu izašla, ni više ni manje nego u novim Nikeovim tenisacama, a otada je ljubav između modnih dizajnera i te sportske odjeće samo nastavila rasti. Potvrda su hit tenisice koje je Stella McCartney dizajnirala za Adidas. Dakle, cipele će uvijek biti ženska opsesija, ali glavnu riječ trenutno vode tenisice. (Lara BAGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter