Nikad nismo birali lakši put, nego ispravni put


Aktualni pazinski gradonačelnik Renato Krulčić sinoć je u ispunjenoj dvorani "Istra" na izbornoj tribini predstavio program koalicije IDS-HSU-HNS za lokalne izbore.

- Politika IDS-a je politika objedinjavanja, neovisno da li se radi o mjesnom odboru, općini ili gradu. To je politika koju smo provodili proteklih osam godina, i koja je dala rezultate, to je politika koja je promijenila Pazin, odgovorna, transparentna, koja uvažava mišljenja sugrađana, ali i kritike, kazao je Krulčić najavivši da će kampanju voditi energično, konstruktivno, ali prije svega pristojno. "U protekle četiri godine smanjili smo nezaposlenost za visokih 47 posto, uz to u šest pazinskih gospodarskih zona zaposleno je 550 osoba, što je 300 osoba više nego što je bilo 2013.", kazao je Krulčić dodavši da se na Pazinštini danas nezaposlenost kreće ispod šest posto, što je zasluga i kvalitete ljudi koji žive na području središnje Istre.

- Nova sportska dvorana izgrađena je sinergijskim učinkom Grada Pazina, Ministarstva regionalnog razvoja i Istarske županije. S projektnom dokumentacijom, otkupom zemljišta, izgradnjom i opremanjem koštala je ukupno 38 milijuna kuna, a nema nikakvih repova iza sebe, kazao je Krulčić dodavši da je Pazin treći grad u državi po izdvajanjima za osnovnoškolsko obrazovanje, a četvrti po transparentnosti gradske/općinske uprave. Što se tiče turizma u odnosu na 20 tisuća noćenja 2008. godine lani je zabilježeno 217 tisuća noćenja. Podsjetio je da su odvodnju dobili Kršikla, Grdoselo i Kašćerga, a da slijedi Katun Trviški, Brajkovići, Lindar i Zarečje, da je sagrađena POS-ova stambena zgrada, prošireno groblje te uređena šetnica prema Lakoti. "Svaki smo dan prisutni među našim sugrađanima, razgovaramo, rješavamo probleme", kazao je Krulčić napomenuvši da se posebna pažnja pridaje najmlađima, starijim i osjetljivim skupinama. Najavio je uređenje poduzetničkog inkubatora, izgradnju novog autobusnog kolodvora koji će gradu dati novu vizuru, te dogradnju dječjeg vrtića i osnovne škole, ali prije svega izgradnju nasušno potrebnog Doma za starije u Pazinu za 50 osoba u bivšoj pazinskoj vojarni koji će koštati 20-ak milijuna kuna. "Nikad nismo birali lakši put, nego ispravni put, i on nas je uvijek vodio samo naprijed, a nikad nazad, i zato gradimo dalje", poručio je Krulčić.

- Razliku čini odgovornost. Kolega Mijandrušić nije trebao u zadnjih 16 godina kandidirat projekte na razne fondove, trčat redovito u Zagreb, mogao je dobivati izbore s puno manje truda, ali on i dalje želi neumorno podizat kvalitetu života sumještana. To je odgovornost. Kolega Baxa u Lupoglavu, ne samo da nema protukandidata, već je drugi mandat kandidirana samo IDS-ova lista za općinsko vijeće, a on nastavlja s velikim infrastrukturnim radovima, kazao je predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Pazinštine i cerovljanski načelnik Emil Daus. Za pazinskog je gradonačelnika Krulčića kazao da je mandat obilježio ne samo kapitalnim objektima, već i otvaranjem gradske uprave prema građanima i iznimnom transparentnošću. "U Motovunu, Karojbi i Tinjanu očigledno se očekuju promjene, i zato Karmen (Grubor), Giuseppina (Radoslav) i Martin (Šuran) čestitam vam na hrabrosti", kazao je Daus pohvalivši kvalitetnu listu za Sveti Petar u Šumi, ali i odličnu ekipu koju ima u svojoj općini. Na izbornoj tribini program za novi mandat župana predstavio je kandidat IDS-a za župana Valter Flego, dok je kandidat IDS-a za pulskog gradonačelnika i predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo da ovi izbori neće biti samo lokalni izbori, već će, "ako se čitava Istra zazeleni" pokazati dati dodatnu snagu "Istri u Zagrebu". (Anđelo DAGOSTIN)




Podijeli: Facebook Twiter