Nikad im još nismo zabili pogodak

Jedina članica glavnog žirija koja je osobno bila u Motovunu, ukrajinska aktivistica Ina Ševčenko (M. ANGELINI)
Jedina članica glavnog žirija koja je osobno bila u Motovunu, ukrajinska aktivistica Ina Ševčenko (M. ANGELINI)

Danas u 14 sati, nakon odrađenog jutarnjeg treninga, nogometaši Istre 1961 krenut će put Đurđevca gdje će u tamošnjem hotelu Picok dočekati sutrašnje gostovanje kod Slaven Belupa. Kartoni i ozljede u kombinaciji s prekriženim igračima poprilično su stanjili zeleno-žuti kadar pred ovu utakmicu i trener Marijo Tot morat će se poprilično namučiti da sutra popuni zapisnik, ali jedno ime u njemu ne bi smjelo biti upitno. Riječ je o Renatu Gojkoviću, koji je nakon što je "žutica" iz momčadi udaljila Nikolu Žižića prvi kandidat da popuni nastalu prazninu u "srcu obrane" te uz Ristu Mitrevskog bude posljednja brana ispred Ivice Ivušića.

Ono što bi ga sutra moglo dočekati Gojković je iskusio krajem listopada, kad je pulski prvoligaš stigao u Koprivnicu s Goranom Tomićem na klupi, koji je svoje pulene poslagao u 3-5-2 formaciju i već poslije osam minuta bio dva gola u minusu, nakon čega se do kraja susreta rezultat više nije mijenjao.

- Slaven Belupo je kvalitetna momčad, prava domaćinska koja na svom terenu igra izuzetno agresivno i na tim me utakmicama podsjeća na Rijeku. Rade presing na protivnika čitavo vrijeme i kad mi u obrani primimo loptu odmah njihovi napadači izlaze na nas, a kada oni osvoje loptu dobrim kretanjem po terenu zadržavaju je u svom posjedu - rekao je Renato Gojković, stoper Istre 1961. - Zadnju utakmicu u Koprivnici odlučio je naš pad koncentracije, nešto što nam se prošle godine često znalo događati i zbog čega smo primili previše jeftinih pogodaka nakon centaršuteva s bokova ili iz prekida. I sutra nas očekuje zahtjevna utakmica, svjesni smo toga i ako na njoj mislimo izvući pozitivan rezultat, te nam se stvari ne bi smjele ponoviti već moramo odigrati na način kao što smo ovaj tjedan radili na treninzima. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter