Nijemcima Istra najbolje ljetovalište na svijetu

Denis Ivošević je primio nagradu HolidayChecka
Denis Ivošević je primio nagradu HolidayChecka

Uoči otvaranja najveće svjetske turističke burze - berlinskog ITB-a - poznati njemački turistički portal HolidayCheck dodijelio je Istri posebno priznaje kao najboljem ljetovalištu u prošloj godini. Nagradu je na svečanoj dodjeli u Berlinu primio direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević.

Naime, Istra je proglašena jednim od 11 najtraženijih ljetovališnih odredišta na svijetu. Tako se Poluotok našao uz bok poznatim ljetovališnim destinacijama - egipatskoj Hurghadi, njemačkom Binzu, poljskom Kolbergu, francuskoj Azurnoj obali, grčkom Rodosu, marokanskom Agadiru, portugalskoj Madeiri, španjolskoj Mallorci, tuniskoj Djerbi te turskoj rivijeri.

U velikoj konkurenciji, među više od 25.600 destinacija, Istra se istaknula zahvaljujući bogatoj ponudi i izvrsnoj usluzi gdje su gosti uvijek na prvom mjestu.

Upravo prema recenzijama korisnika, koji pišu o svojim doživljajima želeći ih podijeliti s brojnim drugim čitateljima i uputiti ih na svoja, dobra ili loša iskustva, HolidayCheck svake godine odabire najpopularnije destinacije u sedam kategorija: najbolja zemlja, ljetovališta, najgradovi, zimovališta, spa hoteli, hoteli za obitelji te hoteli za parove.

Inače, ovaj portal pokrenuli su Sascha Vasic i Markus Schott 1999.  zbog nedostatka podataka pri odabiru hotela za svoje putovanje. Sve je započelo u Švicarskoj da bi se u kratkom vremenu proširilo diljem svijeta, a danas je portal HolidayCheck dostupan na 10 jezika. Stranica bilježi milijunske posjete te čak 10 milijuna objava. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter