Nijemcima Istra draža od Bavarske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istra je drugu godinu zaredom Nijemcima najomiljenija auto-destinacija. Barem tako kaže poznati i priznati njemacki autoklub ADAC, ima cak 17 milijuna clanova, a koji je objavio da je Istra ove godine bila najtraženija autodestinacija u Nijemaca, oduzevši time prednost nekima od omiljenih destinacija, na primjer Bavarskoj, Južnom Tirolu, jezeru Garda te njemackom Ostseeu.

ADAC svake godine radi ovakve analize i to na uzorku od 1,7 milijuna upita svojih clanova za auto-rute.

Prema istom istraživanju, Hrvatska je ove godine bila treca najpopularnija zemlja za autoputovanje medu Nijemcima i time se s petog mjesta od prošle godine digla za dva mjesta. Ispred nje je po popularnosti Njemacka te Italija, a iza Austrija i Francuska.

Direktor Hrvatske turisticke zajednice Niko Bulic kaže da ovakvo priznanje Hrvatska definitivno namjerava iskoristiti u svojim promotivnim aktivnostima na sajmovima te svim ostalim prezentacijama u Njemackoj.

Denis Ivoševic, direktor županijske Turisticke zajednice, smatra da je ovo uvrštenje Istre kao najtraženije autodestinacije dolazi u pravi cas. Naime, informacija je izašla taman prije vecih promotivnih aktivnosti za 2012. godinu, za koju još nitko tocno ne zna kakva ce biti zbog mogucnosti da se dogodi nova ekonomska kriza.

Ovo priznanje njemackih gostiju rezultat je rada turistickih djelatnika, ali i svih ostalih koji rade na podizanju opce i prometne infrastrukture u cijeloj državi, smatra predsjednik Kamping udruženja Hrvatske i predsjednik uprave porecko-rabacko-krckog hotelijera Riviere Adrie Veljko Ostojic. (B. BAN)

Poluotok zanimljiv i u listopadu

Ove sezone u Hrvatskoj je bilo cak 10 posto njemackih turista više, odnosno 1,6 milijuna koji su ostvarili nešto više od 13 milijuna nocenja, a to je rast od devet posto. U Istri je slicna situacija. U prvih deset mjeseci bilo je 668,3 tisuce dolazaka njemackih gostiju, što je 13 posto više, te 5,8 milijuna nocenja, okruglih deset posto plusa u odnosu na prošlogodišnju odlicnu sezonu. U listopadu se Nijemcima posebno svidao najveci hrvatski poluotok jer ih je tada tu boravilo 26.600, cak 35 posto više nego lani, koji su ostvarili 155 tisuca nocenja, 29 posto više.


Podijeli: Facebook Twiter