Nijemci su nas bezrazložno napali

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saša Tomše, voditelj restorana Kuglana u turistickom naselju Punta Verudela, kojeg su 22. kolovoza napala trojica njemackih državljana, požalio nam se na postupanje policije, kao i na podatke koji su objavljeni na službenim stranicama PU istarske.

Tomše smatra da je rijec o nepravdi, pogotovo jer je on prijavljen za drsko ponašanje, a kako tvrdi, zapravo su njega i kolegu Ivana Kožljana trojica Nijemaca (dvojica u dobi od 30 i jedan 51-godišnjak) brutalno i bezrazložno napala. Kaže da vijest koju su prenijeli mediji, a koju im je dala policija, ne odgovara u potpunosti onome što se zapravo dogodilo.

- Policiju smo nazivali tri ili cetiri puta dok su nas Nijemci tukli. Trebalo im je 40 minuta da dodu. Nije mi jasno zašto je došlo do tucnjave. Ti isti Nijemci su i dan ranije bili kod nas i nisu radili probleme. U ponedjeljak su u restoran ušli odjeveni u crne majice s natpisom "Security". Rijec je o nabildanim i snažnim ljudima. Na šanku stoji hrana koju raznosimo po stolovima. Oko 15.30 trojac je poceo rukama jesti hranu koja je bila za tim šankom. Ja sam im tada rekao da to nije hrana za njih, no kad su vec poceli da je ipak pojedu i nek' odu, da nema problema, kaže Tomše.



- No, to im nije bilo dovoljno pa su sjeli na drugi dio šanka i poceli s unutarnje strane vaditi pice. Jedan od njih tada mi je rekao da je sve u redu i lupio me šakom u glavu. Pao sam na tlo, a oni su me stali cipelariti. Tada sam ulovio nešto da obranim svoj goli život, ne sjecam se da je to bio nož. Želim napomenuti da su svi bili pijani, mislim da je netko od njih napuhao oko 1,8 promila, rekao nam je Tomše.

Dodao je da su mu uz kolegu Ivana Kožljana u pomoc priskocili i pojedini gosti. No 51-godišnjak je i Kožljana udario šakom u glavu kada je ovaj htio pomoci Tomšeu. Osim toga, Kožljan se lakše ozlijedio na nož koji je imao Tomše u ruci, a kojim je, kako je rekao, branio svoj život. Požalio nam se da je policija samo od Nijemaca i gostiju restorana uzela izjave, a njega nitko nije ništa pitao, zapravo policajac ga je samo pitao gdje je nož kojim je mahao jer ga treba izuzeti.

Tomše je rekao da je jedan od Nijemaca pitao hoce li se netko od njih s njime tuci za 100 eura. Dodao je da su na dan incidenta s Nijemcima bile i njihove djevojke, no one su ostale izvan restorana jer su ocito znale da ce ovi napraviti gužvu.

- Jedanaest godina radim u ugostiteljstvu i nikad mi se ništa slicno nije dogodilo. Sada sam zaradio potres mozga i imam hematome po tijelu. Ležao sam u bolnici gotovo tri dana. Jako sam potresen zbog ovog što mi se dogodilo, a ponajviše jer strahujem da bi taj trojac mogao opet praviti probleme. Naime, dan nakon incidenta iznad našeg restorana sjedili su na krovu i provocirali. Odsjeli su baš kat iznad nas. Pretpostavljam da su preskocili terasu. Kad smo pozvali policiju da ista trojka opet provocira, rekli su nam da turisticko naselje ima svoje osiguranje pa nek' njih pozovemo. To je živi užas. Ja se ne osjecam sigurno u svojoj zemlji jer se policija tako ponaša. Nije mi jasno zašto nisu strože kažnjeni ili pak protjerani zbog ovog što su ucinili. Pa nisu samo nama radili probleme. Parkirali su se neki dan ispred same recepcije naselja, gdje je zabranjeno parkiranje, a kada su upozoreni da se maknu, odmah su stali prigovarati, ispricao nam je Tomše. (Srecko PERŠIC)


Podijeli: Facebook Twiter