Nijemci "potopili" Portugalce, Pepe udario Muellera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj utakmici skupine G na Svjetskom nogometnom prvenstvu Njemačka je u Salvadoru svladala Portugal sa 4-0 (3-0), a trostruki strijelac za "elf" bio je najbolji strijelac prošlog SP-a Thomas Mueller.

Umjesto ravnopravne i neizvjesne utakmice, dobili smo "jednosmjernu ulicu" u kojoj su Nijemci "potopili" Portugalce već u prvom poluvremenu.

Njemačka je povela u 12. minuti iz penala. Goetzea je oborio Joao Pereira, a sudac Milorad Mažić dosudio je penal. Siguran realizator bio je Thomas Mueller.

Prije toga, u 8. minuti, portugalski vratar Rui Patricio namjestio je stopostotnu šansu njemačkom veznjaku Samiju Khediri. Patricio je istrčao sa gola da bi ispucao loptu, ali ju je poslao ravno u noge Khediri, koji je imao prazan gol pred sobom, ali njegov udarac sa 20 metara bio je loš.

U 32. minuti već je 2-0 za Njemačku. Toni Kroos je izveo korner, a stoper Mats Hummels glavom pogađa mrežu. Pola minute prije toga Nijemci su izveli savršeni kontranapad, ali je udarac Goetzea odbijen u korner.

Jedinu pravu šansu u prvom poluvremenu Portugal je imao u 35. minuti, kada se je Fabio Coentrao sa deset metara traljavo pucao.

Dvije minute kasnije Portugalci su ostali sa igračem manje, jer je stoper Pepe zbog nesportskog ponašanja zaradio crveni karton, a potom je u sudačkoj nadoknadi (45+1) Thomas Mueller zabio svoj drugi pogodak za vodstvo Njemačke 3-0.

U drugom poluvremenu jedini zadatak Portugalaca bila je "kontrola štete", odnosno da spriječe još težu katastrofu. No, to je bio težak zadatak s obzirom da su imali igrača manje.

U 51. minuti Mesut Ozil nije iskoristio stopostotnu šansu, potom u 69. Goetze, ali u 78. minuti Thomas Mueller zabija još jedan pogodak i postaje prvi igrač na SP u Brazilu koji je ostvario hat-trick.

U drugom susretu 1. kola ove skupine u ponoć u Cuiabi igraju Gana i SAD. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter