Nijemci i Austrijanci na produženom vikendu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu je zabilježen pojacan ulazak osobnih vozila na granicnim prijelazima, a prema podacima HAK-a, u Istri je gužva povremeno bilježena jedino na Kaštelu. Ocekuje se da ce Austrijanci i Nijemci, koji obilježavaju katolicki blagdan Duhova, u Istri provesti produženi vikend, ukljucujuci i ponedjeljak.

Prema predvidanjima, njihov ce udio biti izmedu 60 i 70 posto od oko 180 tisuca nocenja koliko za ovaj vikend ocekuju istarski hotelijeri.

Prema podacima policije, od subote u ponoc do 12 sati u Istru je ušlo 27,5 tisuca putnika, od kojih 26,5 tisuca stranaca. Istovremeno je Istru napustilo 11,5 tisuca putnika, medu kojima 10 tisuca stranaca.

Prema podacima Zracne luke Pula, od 21 aviona koji se ocekivao tijekom subote cak ih je 12 trebalo sletjeti s gostima iz Rusije te dva aviona iz Ukrajine. U nedjelju ocekuju šest aviona, od kojih ce polovina doci iz Švedske. Buduci da po avionu stiže u prosjeku oko 150 putnika, racunica kaže da je subotu stiglo 2.100 Rusa i Ukrajinaca od ukupno 3.150 avioputnika, a u nedjelju 450 Švedana od ukupno 900 putnika. (P. GREGOROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter