Nijemac 173 km/h, Puljanin s 3 promila

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S tri tisuce kuna kažnjen je 50-godišnji državljanin Njemacke koji je u subotu oko 13.40 sati, za vrijeme akcije kontrole brzine, Istarskim ipsilonom u svojem automobilu marke Mercedes jurio brzinom od 173 kilometra na sat na potezu od Kanfanara do Pule. Na toj je dionici brzina inace ogranicena na 110 kilometara na sat.

Ipak još nije sustigao Slovenca koji je u srpnju ove godine tim dijelom Ipsilona "letio" 240 kilometara na sat za upravljacem Kije Pro-cee'd. Vozac automobila marke Mercedes brzinom je bliže bio Slovencu koji je, takoder u srpnju, Ipsilonom na istoj dionici vozio 204 kilometra na sat. Ocito je da je dionica Pula - Kanfanar vrlo primamljiva vozacima koji vole nagaziti na papucicu gasa.

Tijekom kontroliranja brzine, koje se u subotu provodilo od 12 do 17 sati na podrucju cijele PU istarske, utvrdeno je ukupno 119 prekršaja, od kojih je prekoracenja brzine bilo 89, odnosno gotovo 75 posto. Policija je kontrolirala 175 vozila.

U cetvrtak oko 1.35 sati u Negrijevoj ulici u Puli policija je zatekla 52-godišnjeg Puljanina koji je s 3 promila alkohola u krvi upravljao automobilom VW Golf. Rijec je o vozacu koji je otprije poznat policiji po vožnji pod utjecajem alkohola, a rješenjem Prekršajnog suda 15 ce dana provesti u zatvoru.

Osim njega još su se cetiri vozaca zbog vožnje pod utjecajem alkohola trijeznila u posebnim prostorijama PU istarske.

Tijekom produljenog vikenda, od petka, 29. listopada, do ponedjeljka, 1. studenog, na podrucju PU istarske evidentirano je 37 prometnih nesreca. Ukupno je ozlijedeno 15 osoba, od kojih su dvije zadobile teške ozljede. Najviše se nesreca dogodilo u petak (12), zatim u subotu (10), nedjelju (9) i ponedjeljak (6). Najcešce greške vozaca bile su brzina (12) i oduzimanje prednosti prolaska (9). Alkohol je kumovao cetirima prometnim nesrecama.


Podijeli: Facebook Twiter