Nije platio 48 tona soli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Adam Mady (62) iz Nove Gradiške nepravomocno je osuden na bujskom Opcinskom sudu na dvije godine zatvora, a poduzece Simb iz Strmeca, ciji je Mady direktor, mora platiti novcanu kaznu od 20 tisuca kuna zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Mady se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Zadru. Proglašen je krivim jer je od sredine studenog do prosinca 2005. godine kao direktor poduzeca Simb putem nepoznate osobe narucio od ovlaštenog predstavnika poduzeca Brolo iz Buja 48 tona jodirane morske soli, predocivši da ce je uredno platiti u roku od 45 dana od dana isporuke.

Obecavši da s isplatom nece biti problema, kao sredstvo osiguranja predao je vlastorucno potpisanu zadužnicu u iznosu od 100 tisuca kuna, ovjerenu kod javnog bilježnika. Preuzeo je 48 tona jodirane morske soli iako je znao da na racunu svog poduzeca nema dovoljno sredstava da podmiri trošak.

Naime, racun poduzeca Simb je bio blokiran još u veljaci 2005. stoga poduzece Brolo nije uspjelo namiriti svoja potraživanja. Prema podacima iz sudskog registra trgovackih društava u Hrvatskoj poduzece Simb je registrirano za izdavacku djelatnost i trgovinu, dok je bujska tvrtka Brolo registrirana za trgovinu na veliko i malo.


Podijeli: Facebook Twiter