Nije izlazio da se ne zamjeri majci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ljupce ?ordijevski (27), kojeg je, prema prvim informacijama, navodno zatocila njegova 62-godišnja majka, iz njenog stana nije dva mjeseca izlazio samo zato da bi izbjegao sukobe s njom, prema novoj verziji potresne price.

U cetvrtak smo saznali da je njegova majka Slavka (62) bila opsjednuta time da ce joj sina netko oduzeti pa je vrata stana zakljucavala lancem a njemu je ranije kod svakog izlaska držala lekcije i svadala se s njime. Ljupce je na taj nacin vec najmanje dva mjeseca živio u stanu s majkom, a vrijeme je kratio citanjem knjiga.

Nakon što je u nedjelju policija privela Slavku ?eordijevski, nakon prijave jedne od njenih kceri, u cetvrtak nam je ponešto drugaciju pricu ispricala njena druga kci koja s obitelji živi u Puli.

- Moja majka nije zlostavljala, izgladnjivala niti zatocila moga brata. Nije zaslužila da bude u zatvoru, njoj je jednostavno potrebna lijecnicka pomoc, rekla nam je kci Slavke ?ordijevski. Kazala je i da joj je žao što je njezina najstarija sestra "prouzrocila ovakve neprilike i neugodnosti cjelokupnoj obitelji".

- Mama i brat žive sami. Njoj i bratu sam slala hranu jer nisu mogli živjeti samo od 700 kuna njene socijalne pomoci... Istina je da je mama ponekad pravi davež, ali nije agresivna niti bi naškodila bratu ili bilo kome...  Ispricao mi je da ga mama nije zatocila, izgladnjivala ni mucila. Sam je odlucio da ne izlazi iz kuce, kaže Ljupcetova starija sestra. Zakljucuje da je on možda u nekoj vrsti depresije zbog oca koji ih je ostavio kada je on imao oko godinu dana.

Slavka ?ordijevski bila je dugogodišnja korisnica financijske pomoci pulskog Centra za socijalnu skrb. Radno je nesposobna i navodno nikad nigdje nije bila zaposlena. U mladim je danima znala biti i agresivna pa je tako, saznajemo, i u pulskom Centru za socijalnu skrb znala vikati i razbijati stakla.

U svibnju ove godine gospoda Slavka prijavila je svog bivšeg supruga Radu da je u svom stanu zatocio njihovog sina. Tvrdila je da ga je i drogirao. Osim policije, na teren je izašla i socijalna služba, no Ljupce je tada potvrdio da je dobrovoljno u stanu svog oca, da je slobodan te da ga nitko ne sprecava u odlasku.

Uglavnom, Ljupcini su se roditelji, koji ne žive zajedno, prepucavali upravo oko najmladeg sina. Stoga je moguce da je majka Slavka u tome i prešla odredene granice na neki nacin cuvajuci sina u svom stanu. (S. PERŠIC i S. BODLAJ IVAŠIC)

Majci prijeti zatvorska kazna

Prema policijskoj prijavi, Slavka ?ordijevski tereti se za teži oblik protupravnog oduzimanja slobode, koji, izmedu ostalog, podrazumijeva slucajeve kada je oduzimanje slobode trajalo dulje od 15 dana, ili je pocinjeno na okrutan nacin. S obzirom da je rijec o unutarobiteljskim odnosima, a Slavka je prijavljena i za obiteljsko nasilje, kljucni za istragu i eventualni sudski proces po svemu sudeci bit ce iskazi svih clanova obitelji, kao i sasvim izvjesno psihijatrijsko vještacenje, prvenstveno samog sina. (M. Vu.)


VIŠE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter